2011 KPSS yerleştirme sonuçları osym.gov.tr tarafından açıklandı. Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi(ÖSYM) tarafından cuma günü yayınlanan KPSS yerleştirme sınav sonuçları ve detaylı bilgisi sayfamızda...

Bu yerleştirme sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak personel yerleştirmesi için yerleştirildikleri 2010-KPSS puanı ile tercihyapamazlar. 

Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm kadro ve pozisyonlarınkoşullarınıdikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları kadro ve pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemlidir. 

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLA


Tercih Kılavuzu için tıklayın... 
 KPSS adayları için maaşlar ne kadar? - Tıklayın...

 Üst düzey personel maaşları - Tıklayın...


TERCİH SÜRESİ UZATILMAYACAK
ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Tercih süresi kesinlikle uzatılmayacak. 

KPSS-2011/2 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle İncelemeleri gerekiyor. 

Kılavuz 21 Kasım 2011 tarihinden itibaren ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlandı. 

Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan tercih yapabilmek için, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan 2010-KPSS Lisans veya 28 Kasım 2010 tarihinde yapılan 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisansa girilmiş ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanının alınmış olması gerekiyor. 

Adaylar tercihlerini 21-30 Kasım 2011 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacaklar.