Koç Üniversitesi, yükselen başarı çıtasıyla, törene katılan Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi Koç'u duygulandırdı. Babası Vehbi Koç'un üniversiteyi kurarken söylediği 'Ülkem varsa ben de varım' sözünü hatırlattı ve 'Siz varsınız diye varız' dedi

KOÇ Üniversitesi'nin Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini yürüten ünlü işadamı Rahmi Koç, 16. mezunların diploma töreninde duygu dolu anlar yaşadı. Merhum Vehbi Koç'un sıklıkla anıldığı törende açılış konuşmasını yapan Rahmi Koç, babasının üniversiteyi kurarken üniversitenin gelecek hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu yıl, 873 lisans, 232 yüksek lisans ve 19 doktora olmak üzere bin 124 mezun verdiklerini anlatan Koç, bugüne kadar mezun olan öğrenci sayısının 6 bin 500'e ulaştığını kaydetti. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ilk öğrencilerini alacaklarını belirten Rahmi Koç, bu öğrencilerin yarısının tam, diğer yarısının ise yarım burslu öğrenim göreceğini söyledi. Tıp Fakültesi öğrencilerinin, 2013'e kadar tamamlanması planlanan Eğitim Hastanesi'nde staj yapma imkanı bularak eğitimlerine devam edebileceğini ifade eden Koç, 'Hemşirelik Yüksek Okulu ve öğretim üyesi lojmanları orta vadeli planlarımız arasında. Uzun vadede ise bir çocuk hastanesi yaptırmayı düşünüyoruz' dedi.

'YENİ REKTÖRLE İLK MEZUNİYET'
Stanford Üniversitesi'ndeki başarılı kariyerinin ardından Koç Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Umran İnan da konuşmasında, 'Göreve başlarken hissettiğim heyecan, Koç Üniversitesi'ni tanıdıkça giderek arttı. Sayın Vehbi Koç'un vizyonunu gördüm ve paylaştım' dedi. Aralarında 18. Kanada Başbakanı Brian Mulroney, Standford Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Philip Pizzo, Harvard Üniversitesi'nden Nobel Ödüllü Prof. Dr. Walter Gilbert, Princeton Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sandra Bermann, Columbia Üniversitesi'nden AB Hukuku Profesörü George Bermann ve Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı Prof. Dr. Talat Halman'ın da bulunduğu dünyanın önde gelen akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen tören, öğrencilerin kep atmalarıyla son buldu.

Sözünüz özünüz bir olsun
- Yaydan çıkan ok, ağızdan çıkan söz, kaçırılmış fırsat, geçmiş zaman hiçbir zaman geri gelmez.
- Hayatta daima sözünüz, özünüz bir olsun.
- Aklınıza geleni ve doğru bildiğinizi açıkça ama yapıcı olarak ifade etmekten çekinmeyin.
- Kararsız olmayın. Yanlış karar bile kararsızlıktan daha iyidir. Ama yanlışta ısrar etmeyin.
- Başkalarının tecrübelerinden yararlanın. Bu şekilde hataları en aza indirebilirseniz.

Ani karar verme
- Herhangi bir nedenle kızdığınızda ani hareket etmeyin, üstüne bir uyuyun. Sonra karar verin.
- Hayatta daima iyimser olun. Herkesin iyi tarafını görmeye çalışın.
- Örf ve adetlerimize sadık olun. Hangi ülkeye giderseniz gidin, memleketinizi ve ailenizi unutmayın.
- Yaptığınız iş ile iftihar edin. İşinizi sevmek başarınızın önemli bir parçasıdır.

Sağlık demokrasi gibidir
- Sağlık demokrasi gibidir. Elden gitmeyince kıymeti takdir edilmez.
- İnsan vücudu da bir makine gibidir. Genç yaşta hor kullanırsanız ileriki yaşlarda bedelini ödersiniz.
- Her türlü ortamda çalışmayı, psikolojik olarak içinize sindirin. Kötüyü görmeyen, iyiyi takdir edemez.
- Denizlerimizin temiz tutulması için elinizden geleni yapın. Küçük bir çöpü bile denizden almanız, bir katkı demektir. Ama ne var ki baştan kirletmemek, sonra temizlemeye çalışmaktan çok daha ekonomiktir.

Gerçekçi ol
- Bulunduğunuz topluma, ülkenize ve insanlığa karşı sorumluluklarınızı unutmayın.
- İleride, mali imkanlarınız ölçüsünde üniversitenize yardım edin.
- Kendinize mutlaka bir hedef belirleyin.
- Geniş vizyon sahibi olun. Bu hedefi gerçekçi olarak tanımlayın, aksi takdirde vizyonunuz, illüzyona dönüşebilir.

Akşam