GÜMÜŞHANE"nin Kelkit İlçesi"nde dün gece bölgeye sızmaya çalışan PKK"lı terörist grubuna karşı başlatılan operasyonlar sürüyor. 1 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonda, bölgedeki gruba erzak getirmek isterken yakalanan 2 PKK"lının sorgusu ise devam ediyor.

Bir süredir devam eden istihbarat çalışmaları sonrasında bölgeye 6"şarlı iki grup halinde sızdığı tesbit edilen 12 PKK"lı teröristin yakalanması için dün gece operasyon başlatıldı. Jandarma Giresun Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder"in yönettiği ve Özel Kuvvetlerin de katıldığı operasyonda, dün saat 20.00 sıralarında Kelkit İlçesi'ne 10 kilometre mesafedeki Tütenli köyü yakınlarında teröristlerle sıcak temas sağlandı. Yaklaşık yarım saat süren çatışmada 1 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

Kaçan teröristleri yakalamak için bölgede operasyonlar sürerken, teröristlere erzak getirildiği bilgisini alan askerler, bir aracı durdurarak Mardin doğumlu 25 yaşında ve Diyarbakır doğumlu 45 yaşında iki kişiyi gözaltına aldı. Kelkit Devlet Hastanesi"nde sağlık kontrolünden geçirilen iki PKK'lının sorguları sürüyor.

Dün gece bölgeyi saran güvenlik kuvvetlerine sabah erken saatlerde sivil araçlarla takviye geldi. 4 minibüsle gelen askerler değişik noktalarda görevlendirildi. Bu sabah askeri helikopterle bölgedeki hakim tepelere askeri timler indirildi.

KONTROLLÜ GEÇİŞ

Dün gece başlatılan operasyon sonrasında yaya ve araç trafiğine karşılıklı olarak kapatılan Kelkit-Erzincan karayolunda ulaşıma izin verilmiyor. Görevli özel tim polisleri, gelen araçları geri çeviriyor. Sabah erken saatlerde ise Kelkit-Erzincan arasındaki eski yol üzerinden, sadece küçük araç trafiğine izin verildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Gümüşhane Valiliği de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü istihbarat paylaşımı neticesinde 17 Haziran 2010 günü akşam saatlerinde Kelkit İlçesi Tütenli Köyü bölgesinde bulunduğu tespit edilen bir grup PKK/Kongre-Gel terör örgütü mensubuna yönelik Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı'nca saat 20.00 başlatılan operasyonda 2 işbirlikçi kullandıkları araç ve getirdikleri malzemeler ile birlikte yakalanmış olup, aynı saatlerde Tütenli Köyü kırsalında terör örgütü mensupları ile sıcak temas sağlanmış, sağlanan ilk temasta 1 örgüt mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bölgede oldukları değerlendirilen diğer örgüt mensuplarının ele geçirilmesine yönelik operasyonlara devam edilmektedir.”

Milliyet