Yerel sanatçı Cevdet Bağza Siirt"teki konserinde, "Kazım Koyuncu ve Ahmet Kaya"yı unutmayın" dedi, 10 ay hapis cezası aldı. Mahkemece bilirkişi tayin edilen Siirt polisi ise bu konuşmayı referans göstererek Koyuncu ve Kaya"yı "PKK sempatizanı" ilan etti

ÖĞRETMENLİĞİN yanı sıra besteci ve söz yazarı da olan şarkıcı Cevdet Bağca, Siirt"te geçen yıl düzenlenen "Fıstık Festivali"nde konserinde yaptığı konuşmada “Kazım Koyuncu"yu, Ahmet Kaya"yı, Ozan Serhat"ı, Delila"yı unutmayın. Ama Aram Tigran"ı da unutmayın” dedi. Bağcı "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan 10 ay hapis cezası aldı öğretmenlik yapması da yasaklandı. Ama asıl önemlisi, mahkeme tarafından bilirkişi olarak görevlendirilen Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü"nde görevli polisler,Kazım Koyuncu ve Ahmet Kaya"yı "PKK/KONGRA-GEL örgütü sempatizanları" ve "Terör örgütünün propagandasını yapan kişiler" olarak nitelendirildi.

Bilirkişi çözüm tespit tutanağında şu ifadelere yer verildi:“PKK/KONGRA-GEL örgütü sempatizanları olan ve terör örgütünün propagandasını yapan bu şahıslar için "Kazım Koyuncu"yu unutmayın, Ahmet Kaya"yı unutmayın" ve PKK / KONGRA-GEL mensuplarından olan kırsal alanda operasyonda öldürülen kişiler için "Ozan Serhat"ı unutmayın, Delila"yı unutmayın" gibi şarkı aralarında söylediği sözlerle,örgütün propagandasını yaptığı tespit edilmiştir.”

VAtan