Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı denetiminde bölgede başlatılan çalışmalarda çıkan insan kemiği ve kafatası sayısının her geçen gün artması nedeniyle kazı çalışmaları genişletilerek devam ediyor.

Geçtiğimiz gün iş makineleriyle başlatılan ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen kazı çalışmalarına bu gün sabah saatlerinde yeniden başlanıldı. Yağışların durması ile birlikte sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalara destek vermek üzere bölgeye getirilen iş makineleri kazı çalışmalarının yapıldığı yerin çamur olmasından dolayı geri döndü. İş makinelerinin çamurdan dolayı giremediği bölgede kazma küreklerle çalışmalar sürüyor. Arkeologlar nezaretinde devam eden çalışma bölgesine giriş ve çıkışlara izin verilmiyor. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından dosyaya gizlilik getirildiği için çalışmaların yapıldığı alanda polis ekipleri 24 saat nöbet tutuyor. Alanın giriş kapısında nöbet tutan polis ekipleri kapıya güvenlik şeridi çekerek kimsenin girmesine izin vermiyor.

"BU OLAYLAR AÇIĞA ÇIKSIN"
Kazı çalışmalarını uzaktan seyreden vatandaşlar bu gibi olayların mutlak suretle açığa çıkarılmasını ve üstü örtülmeden sonuçlandırılmasını istedi. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, "Önemli olan bunların hepsinin açığa çıkarılmasıdır. Bölgede bir çok yerde kemik çıktı ama üstü örtülüyor. Bu kemiklerin de açığa çıkması gerekir. Bu güne kadar bir çok yerde kemik çıktı ama sonucuna gidilmedi. Bu çalışmanın sonuca gitmesini istiyoruz" diye konuştu.