KONYA"da ilköğretim okulu öğretmeni olan 46 yaşındaki S.A., kıdemli başçavuş olan eşi 49 yaşındaki K.A."ya “Boynuzlusun. Ben de seni boynuzlayacağım” dediği iddiasıyla, kocasına 3 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Çiftin boşanmasına karar veren yerel mahkeme, kadının maddi ve manevi tazminat talebini ise reddetti. Karar Yargıtay tarafından da onandı.
İlk eşinden ayrılan ve 2 çocuğu bulunan Kıdemli Başçavuş K.A., 2003 yılında hayatını S.A. ile birleştirdi. Tarafların iddiasına göre K.A. ve S.A. arasında bir süre sonra şiddetli geçimsizlik başladı. K.A."nın ifadesine göre evde yemek ve temizlik işlerini yapmayan S.A., üvey çocuklarına kötü davranmaya başladı. K.A., mahkemeye verdiği ifadede, S.A."nın tartışmalarında sık sık kendisine küfür ettiğini ve “Boynuzlusun. Ben de seni boynuzlayacağım” dediğini iddia etti.
3 BİN TL TAZMİNAT
Yaşadığı bu duruma daha fazla dayanamadığın söyleyen K.A., 2006 yılında Konya 2"nci Aile Mahkemesi"ne şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açarak, manevi tazminat talebinde bulundu. Yaklaşık 2 yıl süren boşanma dava sonunda mahkeme, çiftin boşanmasına ve S.A."nın, eşi K.A."nın kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu için 3 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme S.A."ın tazminat talepleri de reddetti. Yerel mahkemenin kararı, Yargıtay 2"nci Hukuk Dairesi tarafından da onandı.
Kıdemli Başçavuş K.A."nın avukatı, kusursuz olup da boşanma ile hakları ihlal edilmiş olan taraf ister erkek olsun isterse kadın maddi ve manevi tazminata hak kazanacağını söyledi.

MİLLİYET