Jetpa Holding'in, İstanbul Bayrampaşa'da inşaatı devam eden Caprice Gold Palace isimli otelin yıldızlarının karışılığı olmadığı belirtildi.

'7 yıldızlı' olarak lanse edilen otel hakkında Radikal gazetesinde yer alan habere göre, mevzuatta '7 yıldız' sınıflandırması bulunmuyor.

Holdingin başındaki isim Fadıl Akgündüz (Jet Fadıl), 90'lı yıların sonunda gurbetçilerden 'İmza' isimli otomobil için para toplamış, temeli atılan fabrikada üretim yapılmamış ve Akgündüz hapis cezasına çarptırılmıştı.

Radikal'in haberine göre, Caprice Gold Palace'ın '7 yıldızı' hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, mevzuatta böyle bir sınıflandırma bulunmadığını belirtti.

Kültür Bakanlığının, '7 yıldız' ifadesinin reklamlarda kullanılmasının hem haksız rekabete neden olduğu hem de müşteriyi yanılttığı yönündeki görüş belirttiği, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın da bu yönde bir karar alması durumunda otele yüksek miktarda ceza kesileceği kaydedildi. Bu cazaların milyon TL'leri bulabileceği ifade ediliyor.