Jandarma'nın görev alanları yeniden belirlendi. İl ve ilçelerde belediye sınırları dışında görev alanı belirlenen Jandarma, ancak polisin ulaşamadığı bölgelerden sorumlu olacak. 


Jandarma Teşkilatı'nın görev alanları yeniden belirlendi. İlgili yönetmelikte yapılan değişikliklerle Jandarma belediye sınırları dışında görev yapacak. Belediye sınırlarının dışında kalan yerlerden bir kısmı polisin görev alanı; şehir meskun alanlarına uzak bazı yerler ise jandarmanın görev alanı olarak tespit edilebilecek.
ŞEHİR İÇİNDE POLİS

Jandarma Teşkilatı Görev ve Yetkileri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Emniyet ve Asayiş İşlerinde İl, İlçe ve Bucaklardaki Jandarma ve Emniyet Ödevlerinin Yapılması ve Yetkilerinin Kullanılması Suretini ve Aralarındaki Münasebetleri Gösterir Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. İlgili yönetmelikte yapılan değişiklikle esas olarak il ve ilçe belediye sınırları içindeki bölge polisin, il ve ilçe belediye sınırları dışında kalan bölge ise jandarmanın sorumluluk alanını oluşturuyor.

SINIRLARA 3'LÜ TESPİT

Kolluk birimlerinin personel, araç-gereç imkanları ve hizmet gerekleri göz önünde bulundurularak belediye sınırları dışında kalan yerlerden bir kısmı polisin görev alanı, belediye sınırları içinde olmakla birlikte şehir meskun alanlarına uzak bazı yerler ise jandarmanın görev alanı olarak tespit edilebilecek. İl ve ilçelerdeki jandarma ve polis sorumluluk alanlarının sınırları, ilçelerde kaymakam, illerde vali veya görevlendireceği vali yardımcısı başkanlığında jandarma ve emniyet temsilcilerinin katılacağı ve vali veya kaymakamın çağrısı üzerine toplanacak bir komisyon tarafından belirlenecek.