Ergenekon operasyonunun 12. dalgasında genel merkezi ve tüm şubeleri polis tarafından basılan, birçok yöneticisi gözaltına alınan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği"ne (ÇYDD) tüm Türkiye"den destek yağıyor.
Yapılan operasyonu “hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayan bir uygulama” olarak nitelendiren ÇYDD"nin Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Gülün Kaya, Lale Platin ve Olcay Yezdani, operasyonun olduğu günden bu yana derneğe yüzlerce destek telefonu geldiğini, vatandaşların arayıp bağışta bulunmak istediklerini anlattı.
Destek için arayan kişiler içinde hasta insanların da bulunduğunu belirten dernek yöneticileri, şu örnekleri verdi: “Adapazarı"ndan Sabahat Kesirli isimli yaşlı bir kadın aradı. "Bankada ilerde hastalanırsam diye tuttuğum 10 bin liram var. Ancak, benim hastalığım önemli değil. Bu paranın hepsini size veriyorum" dedi. Yine, 87 yaşındaki Osman Pakdemir arayarak, "Şu anda çok borcum var ama cebimde 250 TL var, parayı size vereceğim. ÇYDD bu yapılanları hak etmiyor" dedi. Bilgisayarlara el konulduğunun duyulması üzerine bilgisayar bağışlayanlar var. Sabah bir vatandaş bilgisayarını bırakıp gitmiş, ismini bile bırakmamış. Firmalardan da bilgisayar geliyor.”
Bir vatandaşın da arayarak, “Ben 67 yaşındayım. Türkan Saylan bu hasta haliyle karşımıza çıkıyorsa, ben de elimden gelen her şeyi yapacağım, yanınızdayız” diyerek destek verdiğini belirten dernek yöneticileri, şöyle devam etti:
“Yalova"dan depremzede yurttaşlar adına arayan bir kişi ise, "Türkan Hoca depremde bizim yanımızdaydı, biz de cuma günü Türkan Saylan"a destek ziyaretine geliyoruz" dedi. Esin Bayar adlı bir eczacı da, "Bu size değil cumhuriyete karşı yapılan bir harekettir. Yarın (bugün) İstanbul Eczacılık Fakültesi önünde protesto eylemi yapacağız" dedi.”

Fazıl Say: Gerekirse 7 gün konser veririm
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da, Tokyo"dan Türkan Saylan"ı arayarak desteğini bildirdi. Say"ın, Saylan"a, “Pazar günü dönüyorum. Hemen o gün bir konser organize edelim, dernek yararına çalmak istiyorum” dediği kaydedildi.
Say, ÇYDD"ye gönderdiği mektupta da, “Döner dönmez işim gücüm ÇYDD yararına bir dizi konser vermek olacak. Gerekirse günde yedi konser vereceğim” dedi. Say mektubunda ayrıca AB Kültürlerarası Diyalog Büyükelçisi olarak, AB"ye hatırlatmak istediği bir şey olduğunu belirterek, “AKP uyarılmalıdır” ifadesini kullandı.

Milliyet