Emniyet tüm birimleri uyardı, PKK'nın yeni eylemlerini deşifre etti. Hainler bu kez helikopterlere saldıracak.

Teröristler, K. Irak'tan katırlarla getirip Uzundere'de toprağa gömdükleri güdümlü füzelerle, Kobra ve Skorsky helikopterlerini vuracak.

Bugün Gazetesi'nde Kamil Elibol imzası ile yeralan haber şöyle;

Emniyet'in hazırladığı yeni istihbarat raporuna göre füzeler Kuzey Irak'tan getirildi ve eylem için Çukurca'da toprağa gömüldü.

Biri üsteğmen 6 askerimizin şehit edildiği kanlı saldırıyı 12 gün önce tespit ederek uyaran emniyet istihbaratı, PKK'nın Güneydoğu'da tasarladığı "yeni" eylemleri deşifre etti. Çukurca Hantepe'de konuşlu komando birliğine yapılan saldırının ardından PKK'lı teröristlerin aynı bölgede operasyonlara katılan Kobra ve Skorsky helikopterleri füzeyle vurmayı planladığı tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, deşifre ettiği eylem takvimi konusunda Genelkurmay Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı'nı bilgilendirdi. "Çok Gizli" ibareli istihbarat raporunda, Irak'ın kuzeyinden Çukurca'ya sızan bir grup teröristin Uzundere mevkiine 6-7 adet "güdümlü füze" gömdüğü belirtilerek, "omuzdan atılan" füzelerin askeri helikopterleri hedef alacağı ifade edildi.


KUZEY IRAK'TAN SOKMUŞLAR

Katırlarla Çukurca'ya taşındığı ve toprağa gömüldüğü bildirilen güdümlü füzelerle bölgede harekâta katılan Kobra, Süper Kobra ve Skorksy helikopterlerin vurulmasının tasarlandığına dikkat çekildi.

İstihbarat Dairesi, sözde "Erzurum Eyaleti Doğu Gücü" yapılanmasının Varto İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden sonra Varto Jandarma Komutanlığı ile Abdurrahmanpaşa ve Toklu Jandarma Karakolları'na saldırı planladığını da belirledi.


2 AY ÖNCE RAPOR EDİLMİŞ

8 Temmuz 2010 saat 20.30'da Varto Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlarla düzenlenen ve 4 polisin yaralandığı saldırının da iki ay önceden tespit edildiği ortaya çıktı. Polis istihbaratı, nisan ayında teröristlerin Varto Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı gerçekleştireceğini saptadı, Muş Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı uyarıldı. Önceden alınan istihbarat nedeniyle saldırı "zayiat" verilmeden atlatıldı. Emniyet Müdürlüğü'ne açılan taciz ateşinde 4 polis memuru yaralandı.

30 KİŞİLİK GRUP SALDIRACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü, Çukurca ve Varto'dan sonra terör örgütünün Başkale'de konuşlu hudut birliğini hedef aldığını tespit etti. istihbarat raporunda, Başkale'deki Koru Piyade Hudut Karakolu'na "sızma" olacağı belirtildi. Saldırının "Mazlum" kod adlı teröristin sorumluluğundaki 30 kişilik PKK'lı teröristlerce yapılacağı belirtilerek önlem alınması istendi. İstihbarat raporunda, PKK'nın bölgede görevli öğretmen ve köy korucularını da hedef seçtiği vurgulandı.

Çukurca Hantepe'de konuşlu Kayseri Komando Tugayı'na bağlı birliğe iki noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı öncesi emniyet ve askeri istihbaratın 10 gün önce eylem konusunda uyarıda bulunduğu anlaşılmıştı.

Vatan