Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulucami’de düzenlenen tören sonrası karşısına çıkan seyyar tespih satıcısının küfürlü konuşmaları karşısında şoke oldu, ardından "Kim bu ya?" diye sordu. Adının Fezali Çelik olduğu öğrenilen kişi ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulucami’de Bursa Müftülüğü tarafından Kuran-ı Kerim’i usulüne uygun okuma ve verimli din hizmeti sunmak üzere düzenlenen kursun ’Aşare, Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimine’ katıldı. Cami çıkışında Bakan Çelik’in yanına gelen bir seyyar satıcı, "Başkanım bir şey diyebilir miyim?" diyerek, yaklaştı. Kendisinin ’Başkan geliyor, başkan geliyor, kaldırın diyorlar’ denilerek seyyar satış yaptığı yerden uzaklaştırıldığını söyleyen seyyar satıcı, "En son ben isyan ettim. Başkanın ananı s... dedim" diye konuştu.

GÖZALTINA ALINDI

Bakan Faruk Çelik de "Hangi başkan?" dedi ardından küfürlü konuşan işi için "Kim bu ya?" diye sordu. Seyyar satıcı, elindeki tespih iplerini yere vurarak isyanını sürdürürken Bakan Çelik’e şunları söyledi:

"Kendim özürlüyüm. Mürseller’den tanıyorum seni. Bıktım, isyan ettim. Evimi yıktılar. Kış kıyamet eşyalarımın üstüne yıktılar evimi. İp satıyorum ip. Banka kredi verdi bana. Seni Mürseller’den tanıyorum başkanım. P..’lik mi yapayım? Ne yapacağım başkanım. Ne olacak benim halim. İsyan ettim. Kendimi mi öldüreyim? Bunaldım. Allah rızası için bir şey yapın. Yardımcı ol. Aç duruyorum aç."

Adının Fezali Çelik olduğu ve seyyar tezgah açıp tespih sattığı öğrenilen bu kişi, polis memuru ve zabıtalar tarafından Bakan Çelik’in yanından uzaklaştırıldı. Fezali Çelik daha sonra ifadesinin alınması için polis merkezine götürdü.