Alınan bilgiye göre, Emirgan sahilinde bir balıkçı, motorunun pervanesinin arıza yapması üzerine dalgıç Tuncer Güngör"den bakmasını istedi.
Pervaneye bakmak için denize dalan Güngör, bir ceset olduğunu görünce durumu polise bildirdi.
Sudan çıkarılan cesedin, Kartal Samandıra"daki bir lisede okuyan Aykan Aka"ya (16) ait olduğu anlaşıldı.
Üzerinde okul kıyafeti ve sırt çantası bulunan Aykan Aka"nın çantasında, yaklaşık 5 kilogram ağırlığında bir taş olduğu görüldü.
Darp ve cebir izi olmadığı anlaşılan lise öğrencisinin cesedi, yapılan incelemelerin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Olay yerine gelen ve inşaat işçisi olduğu öğrenilen Aykan Aka"nın babası Hakim Aka"nın polis merkezinde ifadesine başvuruldu.

AĞABEYİ DE KAYIP

Bu arada, Samandıra"da oturan 6 çocuklu Hakim-Ergül Aka çiftinin diğer oğullarından Aykut Aka"nın da kayıp olduğu belirlendi.
Aykan ve Aykut Aka"nın, 19 Kasım 2007 akşamı okuldan eve dönmemeleri üzerine Hakim Aka"nın, jandarmaya oğullarının kayıp olduğuna ilişkin müracaatta bulunduğu anlaşıldı.
Acılı anne Ergül Aka, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarının okula gitmek üzere pazartesi sabahı evden çıktıklarını belirterek, her zaman minibüse binen iki kardeşin, o gün yürümek istediklerini söylediklerini anlattı.
Çocukların odasına girdiğinde, bir oğlunun kravatını, diğerinin de cep telefonunu almadığını gördüğünü ifade eden Ergül Aka, çocuklarının evden kaçtıklarını düşündüğünü kaydetti.
Volkan Aka ise ağabeylerinin, "Allah bize 3 önemli görev verdi" dediklerini, bu görevlerden birinin iyilik yapmak olduğunu anlattıklarını, diğer görevlerinin ne olduğunu ise söylemediklerini öne sürdü.
Ağabeylerinin son günlerde kendisiyle pek konuşmadığını ifade eden Volkan Aka, "Şeytan geliyor şeytan, bizi almaya geliyor" şeklinde dua ettiklerini de ileri sürdü.
Öte yandan, evde arama yapan jandarma ekipleri, Aykan ve Aykut Aka"nın yazdığı bazı notları incelemeye aldı.
Aykut Aka"nın bulunması amacıyla çalışma başlatıldı.