Beşiktaş’ta bulunan Süzer Plaza’nın çatısında yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmadan, çalışanlarca kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Bugün Gazetesi, kısa bir süre önce Türkiye'deki yangın söndürme ve itfaiye ekipmanları sektörünün lider ismiyle konuşmuştu. Katmerciler Başkanı Furkan Katmerci, Türkiye’de çok katlı binaların yapımının hızla sürdüğünü ancak çıkabilecek yangınlara karşı önlemler konusunda bazı şüphelerinin olduğunu söylemişti. Katmerci, ‘’Türkiye’de 236 metre yüksekliğinde gökdelenler var. Türkiye’deki itfaiye araçları 85 metreye kadar müdahale edebiliyor. Olası bir gökdelen yangınında bu araçlar yetersiz kalacak. Belediyeler isterlerse biz gökdelendeki yangına müdahale edebilecek itfaiye aracı üretebiliriz. Ancak bugüne kadar bu yönde hiç talep gelmedi” demişti.

Süzer Plaza'da çıkan yangın akıllara bu açıklamayı getirdi. 154 metre uzunluğundaki plazada çıkan yangın binada bulunan çalışanlar tarafından kendi imkanları ile kontrol altına alındı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri daha çok soğutma ve tahliye işlemi yaptılar. Peki yangın daha da büyüse idi yangına nasıl müdahale edilecekti? İşte bu sorunun cevabı belirsiz. Çünkü Türkiye'deki en uzun yangın merdiveninin uzunluğu 85 metreye kadar müdahale imkanı tanıyor. Bu yükseklikten sonrası için ne yapılacağı bilinmiyor. Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da ardı ardına yükselen devasa uzunluktaki gökdelenlerin olası bir yangın faciasında nasıl kurtarılacağı ise merak konusu...

Bu ayın başında Rusya'da Moskova’da, inşaatı tamamlandığında Avrupa’nın en yüksek binası olacak 360 metre yüksekliğindeki gökdelende yangın çıkmış ve saatler süren bir çalışmayla ancak söndürülmüştü. Gökdelenin inşaat halinde olması büyük bir faciayı önlemişti.