Erzurum"da Orman Bölge Müdürlüğü, yaz sezonunda fidan dikiminde çalıştırmak için yaklaşık 3 bin mevsimlik işçi alacağını duyurdu. Günlüğü 25 TL olan ve 6 ay sürecek iş için 33 kişi başvurdu.

Kayıtlı işsiz sayısının yaklaşık 10 bini bulduğu Erzurum"da, Vali Sami Bulut"un talimatıyla Orman Bölge Müdürlüğü her yıl Güneydoğu"dan gelen işçiler yerine bu yıl kentte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"ndan (SYDV) yardım alan ve Türkiye İş Kurumu"na başvuran işsizlere duyuru yaptı. Yaklaşık 1500 kişinin davet edildiği Halk Eğitim Merkezi"nde düzenlenen toplantıya Vali Sami Bulut, Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Yakutiye İlçe Kaymakamı Yüksel Çelik, Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Temur ve yaklaşık 100 işsiz katıldı.

'ARKADAŞLAR GİTMEYİN, KONUŞALIM'

Toplantının ilk bölümünde ağaç dikme ve iş şartları konusunda bilgiler verildi. Günlüğü 25 TL ve yaklaşık 6 ay sürecek işte sigortasız çalıştırılacaklarını duyan işsizler salonu terketmek istedi. Kalabalığın salondan ayrılması üzerine oturduğu koltuktan ayağa kalkan Vali Sami Bulut, “Arkadaşlar bir dakika konuşalım. Hemen gitmeyin” diyerek kürsüye çıktı.

Vali Bulut, “Küresel krizle birlikte işsizlik Türkiye"de son yılların en yüksek rakamına ulaşmış durumda. Ben isterdim ki, bu salon dolsun. Demek ki, gelmeyenler iş sahibi. Yaklaşık 1500 kişiye mesaj çektik. Keşke herkes gelseydi. SYDV"den yardım alan ve Türkiye İş Kurumu"na müracat eden kişiler arasında eli kazma kürek tutabilecek kişileri bu işte görevlendirmek istiyoruz. Sizler iş arıyorsunuz, Orman Bölge Müdürlüğü de çalıştıracak işçi arıyor. Bedava da çalıştırmayacağız. Sağlığınız yerindeyse gelin çalışın. Hem ağaç dikmek gibi önemli milli bir görevi yerine getirecekseniz, hem de alın terinizin, emeğinizin karşılığını alacaksınız. Çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını çıkaracaksınız. Belki Yeşilkart"ınızın iptal edilebileceğini düşünebilirsiniz. Kesinlikle böyle birşey söz konusu değil. Bu günü birlik bir iş ve yaklaşık 6 ay sürecek. Çok çalışan, daha fazla fidan diken daha fazla para kazanacak” dedi.

Vali Bulut"un açıklamalarına rağmen işsiz vatandaşlar salonu terkederken, sadece 33 kişi iş için kayıt yaptırdı. Duyuru yapmaya devam edeceklerini belirten Vali Bulut, “Vatandaş işsizse, "ihtiyacım var" diyorsa gelsin. Onlara imkan sağlıyoruz daha ne yapalım” diye konuştu.

Hürriyet