"Aile geleneğimiz metanet" diyen Yazıcıoğlu'nun Bilkent İşletme Fakültesi öğrencisi olan kızı Firuze Yazıcıoğlu, babasını "Son derece müşfik, sıcak, adil, merhametli ve açık fikirli bir insandır" diye anlattı..

Firuze Yazıcıoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun 20 yaşında Bilkent İşletme Fakültesi öğrencisi kızı. Annesiyle olayı haber alır almaz zaten annesinin doğum yeri olan Kahramanmaraş Göksun ilçesine geldiler. Duydukları derin endişeye rağmen olağanüstü bir soğukkanlılık içinde, sakin ve umutla bekliyorlar müjdeli haberi. Çok uzun konuşuyoruz. Ancak konuşmamızın büyük bölümü yazılmak için değil, dertleşme kabilinden. O nedenle detayları değil gencecik bir kızın sabırla sınavını paylaşıyorum sizinle:

'KARDEŞİMİ GETİRMEDİK'

* En son ne zaman görüştünüz babanızla? Babamın son haftaları çok yoğundu. 4-5 gün seçim gezilerine katılıyor, eve 2 saat uğruyordu arada. Son yüz yüze görüşmemiz kazadan 2 gün önceydi sanırım.

* Ondan sonra telefonla mı konuştunuz? Evet, okul çalışma grubumuzda yeni birkaç kız arkadaşla tanışmıştım. Onları anlattım babama.


* Bilkent İşletme okuyordunuz değil mi? Evet aslında genetik okumak isterken kendimi işletmede buldum. Yurtdışında mastır yapıp, okula hoca olmak, akademik kariyer yapmak amacım.

* Kardeşiniz Furkan gelmedi mi? Ankara'da anneannemin yanında. Yaşlı kadın olduğu için ona söylemiyoruz. Televizyonun fişi filan çekildi, gazeteler verilmiyor, yanında konuşulmuyor. Zaten annem de gelmesini istemedi kardeşimin. Genç çocuktur ve babam gibi onun da gözü karadır. Dağa çıkmaya, kurtarma ekiplerine katılmaya çalışır diye endişelendik.

* Anneniz gibi siz de çok metanetlisiniz. Aile geleneğimiz böyle. İnanıyoruz ki babamız ve diğer arkadaşları o güç şartlarda bile mücadelelerini sürdürüyordur. Vücut direnci yüksektir. Sabrı ise inanılmazdır. Eğer o araçtan bir yerine bir şey olmadan çıkmışsa, mutlaka kendini ve arkadaşlarını kurtaracak bir yöntem bulur.

* Babalar kızlarının kahramanıdır. Sizin için de öyle olmalı. Son derece müşfik, sıcak, adil, merhametli ve açık fikirli bir insandır. Her konuyu her boyutta tartışır, konuşuruz. Özellikle sosyal projelere destek vermem konusunda okulda olsun, gündelik hayatta olsun teşvik eder beni ve kardeşimi. Hayata her konumda hazır ve donanımlı yetişmemizi ister. Eskrim yapmamı, Uzakdoğu savunma sporlarıyla uğraşmamı, ata binmemi benim kadar o da istedi ve yaptım bunları. Kuşak olarak mücadeleci ama ülkesini seven, derdiyle dertlenen bir gençliğin içinden gelmişler. Şimdiki gibi bencil, bireysel gençlik yokmuş onların zamanında. Kavgasız, dövüşsüz bir ülkeden yana koyuyor tavrını hep. Biz de bundan çok etkileniyoruz elbette.

* Şiire, edebiyata düşkünlüğüyle tanıyoruz onu bir de... Benim de edebiyata düşkünlüğüm babamdan geliyor. Ayrıca klasik batı kemanı da çalıyorum. Bunlar babamın desteğiyle olan şeyler. Şimdi bir sınav bu bizim için. Sabrımızı, metanetimizi, olgunluğumuzu sınıyor Rabbimiz.


Emekli olup partiye gönül vermişti BBP Sivas İl Başkan Yrd. Yüksel Yancı
SİVAS'IN Hüklüyurt köyünde 12 Nisan 1959'da dünyaya gelen Yüksel Yancı, ilk ve orta öğreniminin ardından Sivas'ta bulunan Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayisi'nde işçi olarak çalışmaya başladı. Pakize Yancı ile 24 yıl önce yaşamını birleştiren ve 23 yaşında Selcan, 22 yaşında Mehmet Alper ile 14 yaşında Samet Furkan adında 3 çocuğu bulunan Yancı, 25 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu ve Büyük Birlik Partisi'nde siyasete atıldı.

Yerel seçimde meclis üyeliğine aday oldu BBP BM üyesi adayı Murat Çetinkaya
SİVAS'TA 21 Temmuz 1968'de dünyaya gelen Murat Çetinkaya, ilk ve orta öğreniminin ardından TCDD'de işçi olarak çalıştı. Daha sonra kendi soyadını taşıyan asansör firmasında teknisyenlik de yapan Çetinkaya, 15 yıl önce Kübra Çetinkaya ile yaşamını birleştirdi. Yarın yapılacak seçimlerde BBP'den Belediye Meclis üyesi adayı olan Çetinkaya'nın, 14 yaşında Abdullah Alperen, 9 yaşında Hilal ve 2 yaşında Şevval adında 3 çocuğu bulunuyor.

21 yaşında BBP ile yolunu birleştirdi BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ
SİVAS'TA 9 Ekim 1972'de dünyaya gelen Erhan Üstündağ, ilk ve orta öğreniminin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Ardından 1993'te hayranı olduğu Muhsin Yazıcıoğlu, Büyük Birlik Partisi'ni kurunca, 21 yaşında siyasete atıldı. Yedi yıl önce Meryem Üstündağ'la hayatını birleştiren Üstündağ, partinin çeşitli kademelerinde görev aldı. Üstündağ, 26 Aralık 2008'de yapılan il kongresinde BBP İl Başkanı seçildi. Üstündağ'ın 4 yaşında bir kızı var.

Fotoğraf bastırırken âşık olup evlendi İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş
SİVAS'TA 15 Şubat 1975'te doğan İsmail Güneş, lise yıllarında gittiği tekvando kursuna gelen gazetecilere özenerek 1994'te Bizim Sivas gazetesine girdi. Askerliğini Güneydoğu'da yapan Güneş, 1996'dan itibaren çalışmaya başlayan İhlas Haber Ajansı'nda çektiği fotoğrafları yıkatmak için gittiği fotoğraf stüdyosunda Yasemin Güneş'le tanıştı. 2001 yılında evlenen çiftin 5 yaşında Tuluğhan ve 3 yaşında Çağan adlı 2 oğlu bulunuyor.

Binbaşı rütbesiyle ordudan emekli Pilot Kaya İstektepe
54 yaşındaki tecrübeli pilot, 1975 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Kara Kuvvetleri'nde öğretmen pilot olarak görev yapan İstektepe, binbaşı rütbesindeyken emekliye ayrıldı. 1998'de Sancak Air, ardından da Zorlu Holding'de helikopter pilotu olarak görev yapan İstektepe, 2 yıl önce de Medair'de çalışmaya başladı. Toplam 9 bin 500 saat uçuş yapan İstektepe, öğretmen pilotluk yapmaya da devam ediyordu. İstektepe evli ve iki çocuk babası.

SABAH