Şahin, MİT'ten aldıkları bilgiye göre şu an itibariyle bu kişilerden hiçbirinin teşkilat ile ilişiği bulunmadığını, birinin eski teşkilat mensubu olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Şahin, AA muhabirine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Suriye uyruklu bir subayın Türkiye'den illegal yollarla kaçırılarak Suriye güvenlik güçlerine teslim edildiği iddiası üzerine başlattığı soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şahin, şunları söyledi: "Adana yetkili savcılığının Hatay bölgesinde meydana gelen bir olaya bağlı olarak yürüttüğü soruşturma var. O soruşturma daha önce ülkemize sığınan Suriyeli bir subayın ülkemizden illegal yollarla kaçırılarak Suriye'ye teslim edilmesi ve daha sonra da o subayın Suriye'de idam edilmesi olayı. Bu kaçırma olayına karışan Türkiye'den 5 kişi var. Bunlar takip sonucu, polisimizin istihbaratı sonucu, tespit edildiler ve savcının talimatıyla yakalandılar, sorgulanıyorlar."

Bu kişilerden birinin daha önce MİT'te çalıştığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti: "Şu anda MİT ile ilişiği olmayan, o kaçırma olayına karışmış olmasından sonra yapılan iç değerlendirme ve soruşturma sonucunda teşkilattan ihraç edilmiş, ilişiği kesilmiş bir kişidir. Kamuoyuna basın aracılığıyla yanlış bilgi intikal ediyor. O yanlış bilgi de 5 kişinin de MİT mensubu olduğu yönünde bir bilgi. Bizim tespitlerimize göre, MİT'ten aldığımız bilgiye göre şu an itibariyle hiçbirinin teşkilat ile ilişiği yok. Bir tanesi eski teşkilat mensubu o kadar."

Şahin, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan eski MİT Müsteşarı Emre Taner ile eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in evlerinde ve MİT lojmanlarında arama yapıldığı yönündeki haberler ile ilgili olarak, "Şu an itibarıyla evlerinin aranması söz konusu değil" dedi.