Devrimci Karargah sanığı Hanefi Avcı’nın eşi Şenay Avcı dün savunma yaptı. “Ruhsat süresi dolmuş silah bulundurmak”tan 12 yıl hapsi istenen tutuksuz sanık Şenay Avcı “Ben bir ev hanımıyım” dedi
EMNİYET eski Müdürlerinden Hanefi Avcı’nın da sanıkları arasında olduğu Devrimci Karargah ana davasının 3. duruşması dün İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Dünkü duruşmada tutuklu sanık Hanefi Avcı ve eşi tutuksuz sanık Şenay Avcı savunma yaptı.

Avcı çifti savunma yaparken, diğer sanıklar mahkeme salonuna alınmadı, adliye koridorunda bekletildi. Evinde “birden fazla ruhsat süreleri dolmuş silah bulundurmat”tan 7.5 ile 12 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen Şenay Avcı “Silahlı terör örgütü üyesi değilim. Bu konuda hiçbir maddi kanıt yok. Ben ev hanımıyım” dedi. Evinde bulunan Kalaşnikof silah ile tabancanın eşi Diyarbakır’da görevliyken “can güvenliği” için alındığını ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden kendi adına bulundurma ruhsatı çıkarıldığını söyledi.
Sanıktan savcıya hakaret

Hanefi Avcı da savunma yaptıktan sonra duruşmaya ara verildi. Ara sırasında Hanefi Avcı, jandarma görevlilerin beklediği odada bir süre eşi Şenay Avcı ve eski emniyet müdürü Emin Arslan ile görüştü.
Aradan önce Savcı Salim Duran mütalaasını vererek tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi. Ara sırasında salondan çıkarılan tutuklu sanık Cemal Bozkurt, Savcı’ya “Sizde hiç kafa yok mu? Namus yok mu? Bunca insanı mağdur ediyorsun utanmaz adam” diye bağırdı. Bunun üzerine mahkeme heyeti karara kadar Bozkurt’u duruşmalardan men etti.