Hakkari´nin Çukurca İlçesiÆnde Karataş Jandarma BölüğüÆne taciz ateşinde bulunan bir grup PKK´lı terörist, Mehmetçiğin yoğun ateşiyle püskürtüldü. Teröristler gecenin karanlığından yararlanarak Kuzey Irak topraklarına kaçarken, bölgede operasyon başlatıldı. Teröristlerin kaçış bölgeleri ise yoğun şekilde top ateşine tutuldu.

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesiÆne yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Jandarma BölüğüÆne, bugün saat 19.30 sıralarında bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Mevzilerdeki Mehmetçikler taciz ateşine anında karşılık verdi. Yaklaşık 30 dakika süren karşılıklı ateşin ardından teröristler gecenin karanlığından yararlanarak geldikleri Kuzey Irak topraklarına doğru kaçtı. Çatışmada ölü yada yaralı olmadığı bildirildi.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, teröristlerin geldikleri belirtilen Kırmızı Tepe bölgesine 20. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı, Karataş Bölüğü ve Üzümlü KarakoluÆndan yoğun şekilde top atışı yapıldı. Top atışları ve uzun namlulu silahlarla yapılan atışlar ilçe merkezinden de net bir şekilde duyuldu.