Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın gözaltına alınması en çok 11 yaşındaki Halime Sert'i üzdü. Çünkü Haberal, karaciğer hastası Halime'ye dün saat 07.00'da Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde karaciğer nakliyle hayat verecekti.

Aklşam gazetesinin haberine göre İlköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi Halime, Haberal'ın kendisiyle sürekli ilgilendiğini ve şakalaştığını söyleyerek, 'Çok iyi biriydi. Bir önce gelmesini istiyorum' dedi. Ameliyata giremeyen küçük kıza şimdi doktorlar moral vermeye çalışıyor. Ünlü profesörün organ nakli yaptığı 13 yaşındaki Elif Moral de, 'Her gün gelir benimle ilgilenirdi. Bir an önce gelmesini bekliyorum' dedi.

Mehmet Haberal'ın ekibinde yer alan Prof. Dr. Hamdi Karakayalı da Haberal'ın bu hafta 5 organ nakli ameliyatına gireceğini belirterek şunları söyledi: 'Haberal olmadan ameliyatları nasıl yapacağız bilmiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Emniyet'teki kısa görüşmede bana isim isim hastalarını sordu. 'Hastaların moralini bozmayın' dedi. '

AKP'li vekilin de hayatını kurtardı
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr Mehmet Haberal, bir dönem önce AKP Mardin Milletvekili olan Beşir Hamidi'nin de hayatını kurtarmıştı. İki böbreği de iflas etmek üzere olan Hamidi'ye böbrek nakli yapan Haberal, Türkiye'de de bir ilke imza atmıştı.

Beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin organlarını aynı hastanede ve aynı anda altı hastaya nakleden Prof. Dr. Haberal, karaciğer, kalp, böbrek ve göz korneası nakillerinin tamamında başarı sağlamıştı.

Organ nakli konusunda Türkiye'nin sayılı cerrahlarından olan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ameliyatının ardından dönemin AKP Mardin Milletvekili Beşir Hamidi, 'Kendimi ilk kez dünyaya gelmiş gibi hissediyorum' yorumu yapmıştı.

Milliyet