Gönüllü olarak Kızılay’ın Kan verme kampanyasında çalışan farklı kesimlerden gençlerin de siyasi görüşleri farklı, umutları aynı. 
 
Asena Salman (21, Kızılay gönüllüsü): Düzelebiliyorsa, Kürt sorunu düzelsin. İnsanlar kaygılı yaşamasın. 
Neval Sude Ak (19, Kızılay Gönüllüsü): 13 Haziran’da gerginliklerin bitmesini isterim. Aslında herkesin birbirini anlayarak sorunlarını çözmesi en iyisi ama çok zor. Ekonomi düzelsin, geleceğe daha umutla bakalım, ülkemiz dünyada sözünü dinleten bir ülke olsun. 
Haslet Zorlu (21, Kızılay Gönüllüsü, öğrenci): Eğitimin, sağlığın daha iyi olduğu bir ülkeye uyanmak isterim. Öğrencilerin sınav stresinden kurtulduğu, üniversite mezunlarının iş bulduğu bir Türkiye hayalim var. Böyle olursa geleceğe daha güvenle bakabilir insanlar. Alım gücünün de artmasını isterdim. Halk seçimden seçime sandıkta söyleyeceğini söylüyor, sonra kimse “Ne istiyorsun” diye sormuyor. Belki de sorulsa daha iyi olur. 
 
Onurcan (14, mısırcı): Türkiye aynı Amerika gibi olsun, çünkü dünyanın bir numarası onlar. Tıpkı Amerika’daki gibi okullar özel okul kalitesinde olsun, ama bedava eğitim alalım. Ben de güzel eğitim veren bir okula gidebileyim. Eğer şansım olsa, doktor olmak isterim. 
 
‘Asayiş şart’ 
Şuayip İnal (30, Dönerci): Yoksulluk bitsin. Adımımızı güvenle atalım. Yarın ne olacak kaygısından kurtulalım. Her tarafta bombalar patlıyor, insan adım atmaya korkuyor. Asayiş sağlansın. Çocuklarımızı okula güvenle gönderelim. Ahlaki çöküş dursun. 
 
‘İnsan kalitesi artsın’ 
Özer (52, Tekstilci): İnsan kalitesinin yüksek olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum. Son 10 yılda İstanbul çok bozuldu. 30 yıldır tekstil ve perakendeyle uğraşıyorum, şu anda parası olan kitle giysi değil, ev araba ve kuma alıyor. Ayrıca ikinci dil olarak İngilizce, Fransızca ya da İtalyanca öğretilmesinden yanayım, Kürtçe değil. Askerimizin boynunun eğik olmayacağı, huzurlu bir yerde uyanalım.
Hayalim daha uygar bir ülke’ 
Yeliz (28, Tasarım asistanı): Daha uygar bir ülkede yaşamak istiyorum. İşsizlik ve ekonomik darboğazın bitmesini isterim. Değişik bir iktidar olmasını istiyorum. Gençlere daha çok önem veren, eğitim sisteminin daha gelişkin olduğu bir yerde yaşamak da iyi olurdu.
 
‘Hayalim, asgari ücretin artması’ 
Ömer Zorlu (Tamirci): Kaygısız bir sabaha uyanmayı isterim. Seçim sabahı en çok sessiz bir sabaha uyanacağım için seviniyorum. Gürültüden bıktık. 
Ahmet Gürüz (Tamirci): Bir sabah uyanınca her şey değişse. Hayal kurmak gerekirse, asgari ücretin arttığı bir sabaha uyanmayı isterim. Seçim öncesinde verdikleri bütün kartlar seçim sonrasında geçerli olsun. Desinler ki, ‘seçim vaadi değildi hepsini veriyoruz”. 
 
‘Yönetime gelenler sözlerini tutsun’ 
Esen Ezer (74, ev hanımı): Yönetime gelen insanlar verdikleri sözleri tutsunlar, kendilerini başka türlü gösterip, tam tersi gibi davranmasınlar. Atatürk’ün izinde olan bir ülkede yaşamak hayalim. 
Necmi Ezer (85, yüksek mimar): Ne olursa olsun, sevgi ve huzurlu bir ortamda yaşayalım. Kardeşlik olsun ve yaşanan korku ve huzursuzluk ortamı artık bitsin. İlerlemenin sağlanacağı, modern ülke yapısına sahip olalım. 
 
‘Geleceğimden umutlu olduğum bir ülkede yaşamak istiyorum’ 
Tuğçe Koçlu (22, Öğrenci): Seçimin sonucunda ne olacağını tahmin ediyorum ve bu bende derin bir hayal kırıklığı yaratıyor. Geleceğimden ümitli olduğum bir ülkede yaşamak istiyorum. 
 
‘Kadın haklarına duyarlı bir ülke’ 
Aslı Ç: (21, Satış elemanı): Birtakım yeniliklerin olmasını isterim. Ülkemin daha modern, kadın haklarına duyarlı, pozitif ayrımcılığın olduğu yer olmasını dilerim. 
 
‘Keşke sanat desteklense’ 
Nejla Güvenç  (40, Moda tasarımcısı): Aydınlık, yenilikçi, teknolojik, bilimsel ve sanata ağırlık veren bir ülke olmasını istiyorum. Sanatsal etkinlikler daha önemli olsun, müzeler, sanat galeriler vs. açılsın ve desteklensin. 
 
‘Vekil halka karışınca...’ 
Volkan Karahan: Yıllarca meclisten çıkmamış vekilin, halkın arasına karışacağı ilk sabahın nasıl olacağını daha çok merak ediyorum. Seçim bitsin bir de yaz gelsin artık ya. 
 
‘Seçim bitsin gürültü bitsin artık’ 
Resul Temel: Seçim bitsin, gürültü bitsin. Tatile gidelim. Siyasetten hiçbir yerde kaçamıyorsun. Sabah uyanayım, siyaset kavgası bitmiş olsun. 
 
Çevre hassasiyeti 
İbrahim Duman (42, Açık deniz kaptanı, yelken öğretmeni): Nükleer santrale ‘hayır’ denen, çevreye duyarlı bir Türkiye olsun. Ekolojik sorunlara daha çok hassasiyet gösterilsin. Fosil yakıtların kullanımı azalsın, rüzgar enerjisinin kullanımı artırılsın. Çevre mecliste de hassasiyetle tartışılsın. 
 
Nazlı Çetiner (28, Takı tasarımcısı): Yani daha sakin, daha demokratik bir yer olsun. İnsan haklarının daha önemli olduğu, çiğnenmediği bir ülkede, geleceğimi 
daha parlak görürüm.