Adana'da akşam saatlerinde patlama meydana geldi. Evinde akşam yemeği için balık pişiren kadın alev alan küçük tüpü balkondan dışarı attı. Park halindeki aracın ön camından içeri giren tüp aracın yanmasına neden oldu. Kısa sürede büyüyen yangın aracı küle çevirdi.

Olay, Seyhan İlçesi Beyazevler Mahallesi 27 Sokaktaki Gül Apartmanı'nda meydana geldi. Üçüncü kattaki evinde akşam yemeği için küçük tüpte balık yapan Yasemin Sömek, tüp alev alınca balkondan aşağı attı.

Aşağıda park halindeki bir aracın ön camından giren tüp, yangına neden oldu. Alevler içerisindeki aracın içinde bulunan tüp büyük bir gürültüyle patladı. Mahalleliyi korkutan bu olay sonrası itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken araç kullanılamaz hale geldi.

Araç sahibi Dursun İnan, itfaiyenin geç geldiğini iddia ederken meydana gelen hasar nedeniyle şaşkınlığını gizleyemedi. İlk patlama anında yasa dışı örgüt üyelerince otomobiline molotof atıldığını sandığını söyleyen İnan, olayın kazayla meydana geldiğini daha sonra öğrendiklerini aktardı.

Daha sonra evine gelen Halil Sömek ise, olay hakkında eşinden bilgi aldı. Araç sahiplerinin masrafını karşılayacağını anlatan Sömek, "Üzücü bir olay yaşandı. Can kaybı yaşanmamasına seviniyoruz. Araçta meydana gelen hasarı karşılayacağız." ifadelerini kullandı.