Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İzmir'de özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün görev değişikliğiyle ilgili olarak Adalet Bakanlığının herhangi bir talimatının söz konusu olmadığını bildirdi.

Şahin, Adalet Bakanlığı'ndan ayrılırken gazetecilerin, Gök'ün görev değişikliğine ilişkin sorularını yanıtladı.

“İzmir Cumhuriyet Savcısı Gök'ün kendi tasarrufuyla açıklamalar yaptığını” ifade eden Şahin, görev değişikliğine ilişkin kararın, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işlemi olduğunu söyledi.

Gök'ün soruşturma savcılığından duruşma savcılığına alındığını basından öğrendiğini anlatan Şahin, “Kendisi özel yetkili mahkemede savcı arkadaşımızdır. O mahkemeye bakan Başsavcıvekili arkadaşımız, kendisini soruşturma savcılığından alarak, duruşma savcılığına vermiştir. Soruşturma savcılığına başka arkadaşımız verilmiştir. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na bizim herhangi bir talimatımız söz konusu değildir” dedi.

Adalet Bakanlığı'nın Cumhuriyet Savcısı Gök hakkında herhangi bir inceleme ve soruşturmasının bulunmadığını açıklayan Şahin, Gök'ün, yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle basında yer aldığını ifade etti.

Mehmet Ali Şahin, Gök'ün görev değişikliğiyle ilgili yaptığı açıklamalarını da “talihsizlik” olarak niteledi.

''RUTİN BİR İŞ BÖLÜMÜ DEĞİŞİKLİĞİ''

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yetkilerinin devam ettiğini belirterek, “Ama rutin bir iş bölümü değişikliği yapılmıştır” dedi.

Özler, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yetkilerinin alınmadığını belirterek, Adalet Bakanlığının bu konuda talebi olmadığını ifade etti.

Gök'ün yetkilerinin devam ettiğini vurgulayan Özler, şunları kaydetti:

“Başsavcı Vekilimiz Mehmet Doğar ve benim tasarrufumla bir uygulama yapılmıştır. Murat Gök savcımızın, CMK 250 ile olan yetkileri devam etmektedir. Bundan sonra yerine Mehmet Sait Demiröz savcımız soruşturmalara devam edecek. Gök ise 8 ve 10 Ağır Ceza Mahkemelerinde duruşmalara çıkacaktır. Yetkisinin alınması söz konusu değil, rutin bir görev değişikliğidir. İş bölümünde bir değişiklik olmuştur. CMK 250 ile yetkili savcı sayımız İzmir'de 6'dır. Bunlardan 2'si duruşmalara çıkar, 4'ü soruşturmaları yürütür. Burada yapılan da rutin bir uygulama ve iş bölümü değişikliğidir. Başka bir neden yoktur, görülen lüzum üzerine bir değişikliğe gittik.”

Hürriyet