MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hüseyin Çelik'e "Gençliğe Hitabe'nin neresi batıyor size?" diye sordu.

Muhalefetin Suriye politikasını eleştiren Arınç'a da cevabı gecikmedi:

"Senin Irak'taki ABD askerleri için dua eden bir Başbakanın var. Gıkınız çıkmadı Irak'ta insanlar katledilirken."

Vural, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında, gündemin en önemli maddelerinden birinin TBMM İçtüzüğü'nde yapılması planlanan değişiklik olduğunu söyledi.

TBMM DAYATMAYA BOYUN EĞMEZ

AK Parti'nin TBMM İçtüzüğü'ne ilişkin değişiklik öngören teklifi muhalefetin taleplerini dikkate alacak şekilde revize etmesini beklediklerini ifade eden Vural, ''TBMM hiçbir dayatmaya boyun eğmedi bugüne kadar. AKP'nin çoğunluğuna hiç boyun eğmez. Umarız, 'uzlaşma' taahhüdü yerine getirilir. Genel Kurulda ülke gündeminin tartışılması gerekiyor. Getirsinler ne kanun varsa, hep birlikte Meclisi çalıştırıp bunları görüşelim. Bizim de ülke gündemine ilişkin söyleyeceklerimiz var'' diye konuştu.

BUNLAR TRUVA ATI

''AKP, ülkenin tüm milli ve manevi değerlerini tartışmaya açıyor, içini boşaltıyor, hortumluyor'' diyen Vural, şöyle devam etti:

''AKP'nin bir numaralı görevi bu. Şimdi de 'Gençliğe Hitabe'yi tartışmaya açtılar. Bunların derdi milli ve manevi değerlerin bir bir yıkılması, yok edilmesi. Bunlar Truva atı. Görevleri de bu milletin milli ve manevi değerlerinin içini boşaltmak. Hüseyin Çelik, ''Gençliğe Hitabe ayet mi'' diyerek, yeni bir fitne siyasetinin fitilini ateşledi. Bunların kafaları fitne ve fücura çalışıyor. Şeytanla görüşe görüşe rahmani bir şey kalmamış. Bunların herhalde bir fitne fücur üretme merkezi falan var. Artık Peygamber Efendimiz ile Atatürk'ü kıyaslayacak kadar fitne bürümüş gözlerini. 'Başbakan'e dokunmak ibadettir' diyen bir zihniyete de bu yakışır ancak. Peygamber Efendimizi siyasi bir tartışmanın içerisine sokmak ne demek? Sen kimsin? Tövbe... Ey AKP'ye oy verenler, AKP'nin kılavuzu Çelik, bu değerleri nasıl kullanabiliyor? Bu doğru bir istikamet değildir.''

NERESİ RAHATSIZ EDİYOR?

''AKP'nin pusulası belli değil'' ifadesini kullanan Vural, ''AKP'nin pusulasının ABD'nin talepleri ve istekleri doğrultusunda çalıştığını'' öne sürdü.

Demokrasinin, ülkenin milli ve manevi değerlerine hakaret etme alanı olarak kullanılamayacağını ifade eden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gençliğe Hitabe'nin neresi batıyor size? 'Teslim olma, bağımsızlığını, Cumhuriyetini koru' bu ruh mu? Bu Cumhuriyet, 'bayrak inmez, ezan dinmez' düsturu üzerine kuruldu. Siz bunu, 'bayrak iner, ezan dinere' çevirdiniz. Bu ruh seni nasıl rahatsız eder? İngiliz Muhipleri Cemiyeti üyesi misin? Mandacı bir cemiyetin üyesi misin? Bunlar Türk İstiklal ve Cumhuriyeti konusunda rahatsız. Gençliğin, bu hitabedeki ruha sahip çıkması önemlidir. Bu ruh ve irade sende yok Hüseyin Çelik. Böyle bir kişinin bu ülkeye Milli Eğitim Bakanı olması züldür. Gençliğimizde bu ruh vardır ve genlerine kadar işlemiştir. Biz zihnimizde köle olmayan bir milletiz. Senin gibi yenilgiyi kabul etmiş, iradesini küresel güçlere teslim etmiş kölelerden olmayacak bu gençlik.''

GIKINIZ ÇIKMADI

iPad'ten ''Hababam Sınıfı'' adlı filmde öğrencilerin Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuduğu bölümü izleten Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, ''Sayın Bahçeli, Suriye'deki katliamlara ne diyor acaba?'' şeklinde soru yönelttiğini hatırlattı. Vural, ''Irak'taki katliamlara sessiz kalanların Suriye için söyleyecek bir şeyi olabilir mi? ABD'nin çıkarları ön planda ise yapılanlar asla katliam olmuyor. Senin Irak'taki ABD askerleri için dua eden bir Başbakanın var. Gıkınız çıkmadı Irak'ta insanlar katledilirken'' şeklinde konuştu.

Vural, bir gazetecinin sorusu üzerine, ''İçtüzük görüşmeleri için henüz bir takvim belirlenmediğini'' ifade etti.