İstanbul Sancaktepe'de, şarkıcı Bengü'yü İstanbul'a götüren minibüs kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Hurdaya gönen minibüste bulunan Bengü ile şoförü Salih Talat Yağlıcı kazayı yaralı olarak atlatırken, koruma Ümit Özer hayatını kaybetti. Kaza, dün saat 06.30 sıralarında TEM Otoyolu Çamlıca Gişeleri yakınında meydana geldi. Ankara'da bir düğünde sahneye çıkan şarkıcı Bengü, programın ardından şoförü ve korumasıyla birlikle minibüse binerek İstanbul'a doğru yola çıktı. Çamlıca Gişeleri'ne yaklaşık 2 kilometre kala şoför Salih Talat Yağlıcı, henüz bilinmeyen nedenle aracın direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan minibüs orta refüjdeki bariyerlere çarptı. Bir süre bariyerlere sürtünerek ilerleyen minibüs daha sonra bariyeri aşarak tabela direğine vurdu.

İLK MÜDAHALE KARTAL'DA
Kazayı gören vatandaşlar durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri hurdaya dönen minibüsteki şarkıcı Bengü ve soförü Salih Talat Yağlıcı ile koruma Ümit Özer'i araçtan çıkarttı. Bengü ve Yağlıcı,Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Özer ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bengü'nün koruması Özer kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

SEDYEDEN SESLENDİ: İYİYİM
Yüzünden yaralanan Bengü, ilk müdahalesinin ardından Özel Maslak Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildi. Sedye ile ambulansa taşınan Bengü, gazetecilere "Ben iyiyim. Merak edecek bir şey yok"diye seslendi. Acıbadem Maslak Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Yazar tarafından ameliyata alınan Bengü'nün operasyonu yaklaşık 1,5 saat sürdü. Doç. Dr. Şükrü Yazar, "Hastamız bize geldiğinde burnunda kırık, yüzünde ve vücudunun birçok yerinde ise kaza nedeniyle oluşmuş kesiler vardı. Genel anestezi altında gerçekleştirdiğimiz operasyonda öncelikle burundaki kırığa müdahale ettik. Ardından ise yüzünde ve vücudundaki yaraları temizleyip, kesileri onardık. Ameliyatımız son derece başarılı geçti. Bengü Hanım'ın tedavisi birkaç gün hastanemizde devam edecek" şeklinde konuştu. Şarkıcının ailesi olay karşısında şok yaşadı. İzmir'de yaşayan ablası Banu Şen, ilk uçakla İstanbul'a geldi. Oldukça üzgün olan Şen, Bengü'nün sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

'SÜRÜCÜ UYUDU' İDDİASI
Görgü tanıklarının bazıları Bengü'nün içinde bulunduğu minibüsün sürücüsünün direksiyon başında uyuduğunu iddia ederken, bazıları ise minibüsü başka bir aracın sıkıştırdığını ve kazanın bu yüzden meydana geldiğini ileri sürdü. Kaza sebebiyle TEM Otoyolu Edirne istikametine bir süre trafiğe kapatıldı. Bu arada kazada ölen korumanın kardeşi Tufan Özer, sürücü hakkında şikayetçi olurken, polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

'NEFES ALIRKEN ŞÜKREDELİM'
Begü kazadan kısa süre önce Twitter'a, "Hangi konserden gelirsek gelelim sabahın ilk ışıklarında eve dönerken o yorgunluk unutuluyor" diye yazdı. Önceki gün Serdar Ortaç'ın babasının cenazesine katılan Bengü, twitter a "Hayat böyle.Nefes alırken şükredelim" diye yazmıştı.

EMNİYET KEMERLERİNDE ÖLÜM KİLİDİ
Dün sabah gelen Bengü'nün trafik kazası geçirdiği haberi üzüntü yarattı. Ancak kazadan sonra otomobildeki görüntüler önemli bir ayrıntıyı ortaya koyuyordu. Bir kişinin ölümü ve diğerlerinin yaralanmasına yol açan kazadan sonra otomobildeki emniyet kemerlerinin 'ölüm kilidi' olarak adlandırılan şekilde bağlandığı görülüyordu.
Otomobildekilerin araç uyarı sinyali vermesin diye emniyet kemerini alttan bağlamalarına ölüm kilidi adı veriliyor. Karayollarında seyahat edenlerin maalesef başvurdukları bu yöntem ölümlere yol açıyor. Bengü'nün ölümden döndüğü kazadan sonraki görüntüler bu yüzden herkes için düşündürücü bir örnek oluşturuyor.