Elazığ'ın merkeze bağlı Kuyu Köyü'nde 7 kişilik bir ailenin yaşadığı evde sabah saatlerinde çıkan yangında, felçli karı koca 68 yaşındaki Davut Çevik ile 65 yaşındaki Beyzar Çevik, feci şekilde can verdi. 1 kişinin ağır yaralandığı yangını fark eden komşuları evdeki 4 kişiyi kurtardı.

Elazığ'a 8 kilometre uzaklıkta bulunan merkeze bağlı Kuyulu Köyü'nde Bilal Çevik'in evinde sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ailesini yangından kurtarmak için çabalayan Bilal Çevik ağır şekilde yaralanırken, eşi Hayriye (32), çocukları Mevlüt (9), Mevlüde (10) ve Nursevil Çevik, komşuların yardımıyla kurtarıldı. Çevik'in felçli babası Davut Çevik ile annesi Beyzar Çevik, alevlerin arasında can verdi. Yangının diğer evlere sıçraması tehlikesine karşı yakın evler tahliye edilirken itfaiye ve sivil savunma ekipleri yoğun çabaların ardından yangını söndürdü. Davut Çevik ve Beyzar Çevik, yanan evde yanmış halde bulundu.

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Bilal Çevik, vücudunda 3'üncü derece yanıklar olması neden yanık ünitesinde tedavi altına alındı.
Jandarma, yangının kesin çıkış nedenin belirlenmesi için soruşturma başlattı.

HABERTÜRK