Güvenlik kamerasınıemirle söken teknisyenin ‘Sus’ baskılarına böyle isyan ettiği anlaşıldı.
Danıştay saldırısı kapsamında OYAK Güvenlik’e düzenlenen operasyonda çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Dışarıya bilgi sızdırılmaması için üç ayda bir toplantı yapıldığı belirlendi. Saldırıdan bir gün önce güvenlikkamerasını söken teknisyen Serkan A’nın “Ben yanarsam, onları da yakarım” dediği öne sürüldü. 

Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay saldırısıyla ilgili geçtiğimiz haftalarda OYAK Güvenlik Firması’na yapılan operasyon ilginç detayları gün yüzüne çıkardı.Danıştay’ın güvenlik sistemini kuran OYAK GüvenlikFirması’nın saldırıdan sonra belli aralıklarla dışarıya bilgi sızdırılmaması için kurumiçinde ‘kimse konuşmasın’ toplantıları yaptığı öğrenildi. Toplantılardan birinde firma yöneticileri tarafından “Telefonlarınız dinleniyor olabilir dikkatli konuşun” denilerek çalışanların uyarıldığı anlaşıldı. Danıştay saldırısından bir gün önce güvenlik kamerasını söken Teknisyen Serkan A’nın çevresine “Ben yanarsam onları da yakarım” dediği öne sürüldü.

KİMSEYLE KONUŞMAYIN 

OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Ö. ve firmada elektrikelektronik mühendisi olarak çalışan Yavuz Selim K.’nın teknisyenleri, saldırıya ilişkin konuşmamaları konusunda uyardıkları öğrenildi. Saldırıda ihmal ya da kasti bir durumun olup olmadığıyla ilgili iddialara ilişkin iki üç ayda bir çalışanları toplayan yöneticilerin, konun adli bir konu olduğunu belirterek gazetecilere konuşulmaması ve dışarıya bilgi verilmemesi konusunda uyarıldığı iddia edildi. 

‘TELEFONLARINIZ DİNLENEBİLİR’ 

OYAK’taki toplantılardan birinde ilgili personelin, “Telefonda konuşurken dikkatli olun, dinleniyor olabilirsiniz, her şeyi telefonda konuşmayın” denilerek uyarıldığı öne sürüldü. Teknisyen Serkan A’nın bir yöneticisiyle yaptığı telefon konuşmasında Danıştay’ın kameraları konusuna girince “Yav bunları konuşma, gel burada konuşuruz” denildiği öne sürüldü. Teknisyen Serkan A’nın saldırıdan bir gün önce bozulan cihazın sökülürken yerine geçici bir cihaz takılması gerektiğini yetkililere belirtmesine rağmen gerekenin yapılmadığını etrafındakilere aktardığı belirtildi.Oluşabilecek olumsuz bir durumda üstlerinden şikayetçi olacağı iddia edildi. Saldırının ardından kendisinin töhmet altında kalması üzerine çevresindekilere “Ben yanarsamonları da yakarım” dediği kaydedildi. 

İSRAİL’DEN MÜDAHALE 

OYAK Güvenlik’in Danıştay’a kurduğu kamera sisteminin İsrail menşeili olduğu öğrenildi. Şirketin İsrail’de üretilen Regard kamera kayıt cihazının Türkiye distribütörlüğünü aldığı belirtildi. Kayıt cihazına, 32 kameraya kadar cihazın bağlanabildiği aktarıldı.Hard diskte önemli bir sorun çıkması halinde üretici firmanın İsrail’den network ağı ilemüdahale ederek sorunu çözdüğü kaydedildi. Danıştay saldırısından 1 gün önce sökülen kayıt cihazındaki soruna Türk teknisyenlerin çözüm bulamaması üzerine üretici firmanın mühendisi tarafından İsrail’den networkle bağlanılarak müdahale edildiği öne sürüldü. Teknisyen Serkan A’nın “Konuşmayalım” diye uyarıldığı görüşmede cihaza İsrail’den bağlanıldığını belirttiği bildirildi.

KEŞİF GÖRÜNTÜLERİ SİLİNMİŞTİ

Soruşturmayı yürüten adli makamların hazırlattığı bilirkişi raporunda saldırıdan önceki gece cihaza yapılan müdahale ile saldırgan Alparslan Arslan’ın keşif görüntülerinin silindiği belirtilmişti. OYAK görevlisi iki kişinin hard disk üzerinde çalışma yaparkenki görüntüleri medyada daha önce yer almıştı. GörüntülerinOYAK Güvenlik Firması’nın Showroom’una ait olduğu belirtilirken iki kişinin de soruşturmanın şüphelilerinden Yılmaz D. ve Barış D. oldukları aktarıldı.

HABER: BİLAL ŞAHİN-BUGÜN GAZETESİ