Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından tatilini geçirmek üzere eşi Emine Erdoğan ile birlikte Hatay"a gitti. Erdoğan, daha önce tatilleri için Balıkesir'in Ekinlik Adası'nı ya da Antalya'yı tercih ediyordu. Ama bu kez tatil için seçtiği yer farklı oldu. Hatay, AKP'nin Ege ve Akdeniz kıyılarında kazandığı tek belediye olma özelliğini taşıyor.29 Mart yerel seçimlerinde Başbakan Erdoğan'ın 'kesin alırız' gözüyle baktığı Antalya'yı CHP, Balıkesir'i ise MHP kazandı.

Son iki ayda Türkiye"nin hemen hemen her yerinden miting yapan ve yerel seçimlerin ardından ABD Başkanı Barack Obama'yı ağırlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul"da partisinin İl Başkanlığı"nda düzenlediği toplantıdan sonra tatile çıkacağı belirtildi. Nereye gideceği bir süre gizlenen Erdoğan, uçakla saat 00.30 sıralarında Hatay Havaalanı'na geldi.

Eşi Emine Erdoğan ile kente gelen Başbakan, daha sonra karayoluyla tatilini geçireceği termal kaplıcaya sahip Ottoman Otel'ine geçti. Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki otelde kaplıcalardan faydalanacak olan Erdoğan Ailesi"nin hafta sonuna kadar burada kalacağı bildirildi.

380 METREKARELİK SUİTTE KALIYOR

Hatay'da Nisan 2008'de hizmete giren 5 yıldızlı Antakya Ottoman Palac Termal ve Kongre Oteli'nin şifalı suyu, otelin temel kazısı sırasında bulundu. Doğa Akdeniz'in turizm çanağının son uç noktasındaki Hatay'da dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin önemli bir tercihi haline gelen otel, Antakya- İskenderun karayolu Alaattin Köyü yakınlarında. 226 standart, 24 suit ve 2 tam donanımlı kral dairesiyle toplam 252 odası bulunan otelin yatak kapasitesi ise 650. 30 metrekarelik suite odalardan 380 metrekarelik odalara kadar geniş yelpazede oda standartları bulunuyor.

Kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı ve karma termal havuzları bulunan otel, şehir merkezine 10, Hatay Havaalanı'na 15 kilometre uzaklıkta. Otelin bünyesinde bulunan şifalı suyun içerisinde bulunan iyodür mineralin 1 litresinde 15 miligram olduğu, dünyada sadece Almanya'da 1 litrede suda 6 miligram olarak bilindiği kabul ediliyor. 60 kişiden bin 500 kişiye kadar misafir ağırlayabilecek konferans salonları bulunan otelde 350, 400 ve 1000 kişilik restoranlar da bulunuyor. Sıcak suyun her türlü şifasına varmak için Türk hamamı, jakuzi, buhar odaları, açık profesyonel yüzme havuzlarının yanı sıra yosun, çiçek, çikolata banyoları da bulunuyor. Ayrıca, aqua park ve su kaydırakları da bulunan otelde fitness center de yer alıyor.

ŞİFALI SUYUN ÖZELLİKLERİ

45 derece sıcaklığında 1 litre suda 29.317 mg mineral ve Türkiye'de 15 mg iyodür mineraline sahip olan tek termal sudur. Şifalı su, solunum termal yolu rahatsızlıkları kulak, burun, boğaz, guatrı hastalığı, periferik damar hastalığı ve esansiyel hipertansiyon, romatizmalı hastalıklar, deri cilt hastalıkları, kadın hastalıkları, ortopedik ameliyat ve kırıklar sonrası dönem, bel ağrılarına iyi geldiği biliyor.

FİYATLARI

Ottoman Placa'da bir gece konuklamanın en düşük bedeli ise iki kişilik odada kişi başına yarım pansiyon 100 ile 150 lira arasında değişiyor. Termal havuzlar, jakuzi, sauna, buhar odası, finnes salonu ve Türk hamamından ücretsiz yararlanılabiliyor.

MÜŞTERİ PROFİLİ

Ottoman, başta Adana, Mersin, Gaziantep ve Ankara'dan tercih ediliyor, Suriye, Dubai'den de talep oluyor. Özellikle hafta sonlar yaz kış dolu olan otelin hafta içi ise doluluk oranı yüzde 70-80 civarlarında. Ottoman Placa'ya gelen misafirler için de istendiği takdirde Suriye turları da düzenlenebiliyor.

Hürriyet