Görüşme kulislerde 'Başbakan, Bakanın gönlünü aldı" şeklinde yorumlandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün 'domuz gribi aşısı' konusunda verilen demeçler nedeniyle sıkıntı yaşadığı Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile akşam saatlerinde sürpriz bir görüşme yaptı. Başbakan Erdoğan, günlük programlarını tamamlayarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanından ayrıldıktan sonra Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti. Erdoğan, Sağlık Bakanı Akdağ'ı arayarak görüşme yapmak için konuta çağırdı. Görüşmede Erdoğan'ın Bakan Akdağ ile yaşadıkları sıkıntı nedeniyle bir anlamda 'gönül alma' görüşmesi yaptığı öğrenildi.

ÇALIŞMALARI SORDU

Başbakanlık Konutu'na dün akşam 18.55'de gelen Bakan Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın bazı temaslarını ve yemek yemesini bekledikten sonra saat 19.40'da görüşme başladı. 45 dakika süren görüşmede Akdağ'ın Başbakan ile yaşanan diyalog ile ilgili olarak üzüntüsünü farkeden ve bu nedenle bakanını çağıran Erdoğan, görüşmede bir anlamda 'gönül aldı'. Domuz gribi ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi alan Başbakan Erdoğan, çalışmaların sürdürülmesi isterken, Bakan Akdağ'a 'birlikte çalışmaya devam işareti' verdi.

SERT ÇIKIŞ YAPMIŞTI

TBMM'deki önceki günkü grup toplantısından sonra kuliste bakanına gazetecilerin önünde çıkışmıştı. Erdoğan'ın sert bir üslupla “Haberim olmadan Cumhurbaşkanı ile birlikte benim de adımı vermişsin, hemen düzelt” sözleri üzerine Bakan Akdağ ortamdan hızla ayrılmıştı. Bunun üzerine Ankara kulislerinde 'Bakan istifa edecek' söylentileri çıkmış ancak Bakan Akdağ, bazı televizyon kuruluşlarına konuk olarak Başbakan Erdoğan ile aralarında bir sorun olmadığını ifade etmişti. Akdağ, Erdoğan'ın risk grubunda olmadığı için aşı olmak zorunluluğu bulunmadığını ve griple mücadele konusunda çalışmaların da süreceğini belirtmişti.

Günay: Aşı olmuyorum

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜYAP'ta düzenlenen 28. İstanbul Kitap Fuarı'nı gezdi. Fuar alanına gelişi sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Günay, “Ben grip aşısı olmayı düşünmüyorum, temiz olmaya çalışıyorum. O yeter sanıyorum. Baştan beri temizlik konusunda alınacak önlemlerin öncelikli olduğunu söylüyorum. İnşallah aşıya ihtiyacım olmaz” dedi./yeni şafak