DSP'nin Onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit'in ölümünün 3. Yılında Meclis'te anıldı. TBMM Genel Kurul'da söz alan parti temsilcileri Ecevit ile ilgili duygularını dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Ecevit'in ölümünün 3. Yıl dönüme dolayısıyla oturdukları yerden söz alan milletvekilleri Ecevit'i anlattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ecevit'e Allah tan rahmet ve ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ise, Bülent Ecevit in, her zaman saygınlığı ve dürüstlüğüyle anılacağını, hizmetlerinin takdirle hatırlanacağını, Ecevit in 12 Mart ve 12 Eylül sonrasındaki mücadelesinin, demokrasinin gelişmesinde önemli bir adım olduğunu vurguladı. MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş da Ecevit'in milli duruşuyla Orta Doğu'nun, bugün yaşanan kötü duruma gelmemesi için çalıştığını, Çekiç Gücü geri gönderdiğini, Irak ın işgaline karşı mücadele ettiğini anlattı.

DTP Grup Başkanvekili Gültan Kışanak da Ecevit in darbelere karşı tavır aldığını, demokrasi mücadelesinde önemli katkılarının bulunduğunu dile getirdi.

DSP'den istifa eden Bağımsız Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Ecevit 'i “Halkçı ve vatansever, zarafet ve nezaketiyle halkın gönlünde taht kuran lider” sözleriyle anlatırken, Ankara Bağımsız Milletvekili Emrehan Halıcı da Ecevit in, insani yönüyle, devlet ve siyaset adamı olarak sayılabilecek çok özelliği bulunduğunu söyledi./yeni şafak