Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan E Tipi cezaevine, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, yüzleri kapalı bir grup tarafından E Tipi cezaevine yönelik gerçekleştirilen saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, bölgeye gelen polis ekipleri kaçan saldırganların yakalanması için geniş kapsamlı çalışma başlattı. Saldırının ardından bölgeye gelen polis ekipleri olay yerinde patlamamış el yapımı patlayıcı tespit etti. Bölgeye çağırılan bomba imha uzmanları inceleme başlatırken, cezaevi önündeki cadde ve sokaklar trafiğe kapandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cezaevi giriş kapısı önünde bulunan patlayıcı bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatılırken, patlamamış havai fişek ve molotof kokteylleri toplantı. Patlayıcının infilak ettirilmesinin ardından trafiğe kapanan cadde ve sokaklar yeniden ulaşıma açıldı.

Öte yandan, saldırıyı yaptıktan sonra ara sokaklardan faydalanarak kaçanların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı arama çalışmaları başlatıldı.