Dalan bir TV kanalına yaptığı açıklamada, “Ne zaman dönerim bilmem, şu an diş tedavisi oluyorum” dedi.


Ergenekon'da gözaltına alınacağını öğre-nince ABD'ye kaçtığı ileri sürülen ve 'Kalp ameliyatından sonra döneceğim' açıklaması yapan Bedrettin Dalan bu kez diş tedavisini bahane gösterdi. Dalan 'Ne zaman dönerim bilmem. Şu an diş tedavisi görüyorum' dedi.
3 AYDIR FİRARİ

Ergenekon soruşturmasının 7 Ocak 2009'daki 10. dalga operas-yonunda gözaltına alınacağını bir medya patronundan öğrendiği ileri sürülen İstek Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan, 3 aydır firari. Gözaltına alınmamak için yurtdışına kaçtığı iddia edilen Dalan, operasyondan sonra yaptığı açıklamada kendisinin ve eşinin tedavisi için ABD'ye gittiğini açıkladı. Dalan 'Kalp damarlarımda tıkanma tespit edildi. Tedavi biter bitmez Türkiye'ye döneceğim ve savcıya ifade vereceğim' dedi. Ocak ayında Bedrettin Dalan'a Miami Üniversitesi Hastanesi'nde anjiyo yapıldı.

NE ZAMAN DÖNERİM BİLMEM

Kendi üniversitesi Yeti Tepe'ye bağlı mo-dern bir tıp fakültesi bulunan Dalan'ın tedavi için ABD'yi tercih etmesi dikkat çekerken son açıklaması ise akıllarda soru işareti bıraktı. Dalan ABD'den HaberTürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Ne zaman dönerim bilmem. Şu an diş tedavisi görüyorum" dedi.


İddianamede darbeciler arasında

Dalan'ın adı ikinci Ergenekon iddianamesinde emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ün de aralarında buluğundu darbeye teşebbüsle suçlanan 15 sanık arasında geçiyor.