İZMİR’de, Ege Üniversitesi’nde okuyan 19 yaşındaki Nehir Arık, dolgu yaptırdığı diş hekimi Tahir Ö.

dudağını yırtıp yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Arık, "Yemek yiyemiyorum. Cezasını çeksin, başkalarının başına gelmesin" dedi.

Ege Üniversitesi’nde eğitim gören Nehir Arık, geçen çarşamba sabah saatlerinde diş tedavisi için randevu aldığı Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne, halası Ayten Altuntaş’la birlikte gitti. Randevu saatine göre, önce Konak Belediyesi’nde çalışan hala Ayten Altuntaş diş hekimi Tahir Ö.’ye muayene oldu. İddiaya göre, bu sırada Altuntaş ile Tahir Ö. arasında tartışma çıktı. Daha sonra Arık’ın dolgusuna başlayan Tahir Ö., odaya girip çıkan Altuntaş’la tekrar tartıştı. Dolguya devam eden Tahir Ö.’nün kullandığı cihaz, iddiaya göre Arık’ın dudağının sağ tarafının içinden yırtılmasına neden oldu.

SAVCILIĞA VE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE ŞİKAYET

Diş hekimi hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’ne de başvuran Arık, "Halamla tartıştığı için kasıtlı olarak dudağımı yırttı. Ne olduğunu anlamadım. Kanlar içinde kalınca ağlamaya başladım. Kanı yine doktor durdurdu ve 'halana söyleme' dedi. Şimdi yemek yiyip içemiyorum. Çok ağrım var. Cezasını çeksin, başkalarının başına gelmesin" dedi. 

Hala Ayten Altuntaş ise doktorun kendilerine agresif davrandığını, bu nedenle yeğenini yaraladığını öne sürdü. Gereğinin yapmasını istedi.

DİŞ HEKİMİNDEN KARŞI ŞİKAYET

Olayla ilgili Diş Hekimi Tahir Ö. suçlamaları kabul etmezken, iddialarla ilgili soruları yanıtlamadı. Hastanenin Başhekimi Dr. Affan Bol ise olayın savcılığa intikal ettiğini belirterek, iddiaların asılsız ve Ayten Altuntaş’ın gereksiz yere tartışmalara neden olduğunu, ortada kasıt bulunmadığını, Diş Hekimi Tahir Ö.’nün de kendilerinden şikayetçi olduğunu söyledi.