Datça'da bugün öğle saatlerinden sonra etkisini artıran Lodos fırtınası, Datça Limanını alt üst etti. Zaman zaman saatteki hızı 60-70 kilometreyi bulan fırtına, limanda demirli bulunan iki adet 6'şar metre uzunluğundaki balıkçı teknesini batırdı. Fırtınanın neden olduğu dev dalgalar Salih Çıplak'a ait 'Salih- S' ve Kenan Gürcan'a ait 'Mercan-1' adlı balıkçı teknelerinin önce bağları kopardı. Fırtınayla birlikte dalgalar arasında sürüklenmeye başlayan tekneler, dalgalara daha fazla dayanamayarak sahiplerinin çaresiz bakışları arasında denizin azgın sularına gömüldü.

Ekmek teknelerinin denizde kayboluşunu üzgün gözlerle izleyen balıkçılar, 'Bu fırtınaya karşı yapacak bir şey yok. Ne kadar sağlam bağladıysak da maalesef ipler dayanamadı ve teknelerimiz battı. Cana gelmesin, mala gelsin. Yapacak bir şey yok. Canımız sağ olsun' dediler.

BELEDİYE ANONSLARLA UYARDI
Datça Limanı'nda bağlı büyük tekne sahipleri ise Datça Belediyesi'nin önceden yaptığı anonslar sayesinde önceden tedbirlerini aldıkları için fırtınadan ucuz kurtuldu. Ayrıca bu yıl balıkçı iskelesinin yükseltilmesi sayesinde geçen yıllarda yaşanan sıkıntıların bu yıl yaşanmadığı belirtildi.

Datça Limanı'nda etkili olan fırtınan ardından İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü ve Belediye Başkanı Şener Tokcan, limanda incelemelerde bulunarak, tekne sahiplerinin dertlerini dinledi.

Fırtınanın beklendiğini ifade eden Başkan Şener Tokcan, 'Lodos fırtınasını bekliyorduk. Bundan dolayı tedbirlerimizi aldık, tekne sahiplerini uyardık. Limandaki balıkçı iskelesinin de yükseltilmiş olması sayesinde bu yıl balıkçılarımız ve büyük tekne sahiplerinin fırtınayı en az hasarla atlatacaklarını düşünüyoruz' dedi.