Antakya Otoman Palace Otel'de 36 saati geçen bir süredir hiç dışarı çıkmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı için dışarı çıktı.

Başbakan Erdoğan'ın yol güzergâhında yoğun güvenlik önlemi alındı. Gazeteciler yine otelin kapısına yanaştırılmadı. Dedektör köpekler, Özel Harekat ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı komando birliklerinin güvenlik önlemi aldığı yol güzergâhında tarlalar içine kadar jandarmanın dağılıp güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Antakya merkezde bulunan Anadolu'nun ilk camilerinden biri olan Habib-i Neccar Camii'ne gelen Başbakan Erdoğan, cami önünde "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı.

Başbakan'ın cuma namazını Habib-i Neccar Camii'nde kılacağını duyan vatandaşlar buraya akın etti. Cemaat camiye sığmayınca kapılar kapatıldı Sonradan gelenler ve içerde yer bulamayanlar dışarı çıkartıldı. Kimileri ise bu duruma tepki gösterdi.

Başbakan'ın gelişi öncesinde güvenlik kontrollerini Hatay Valisi Nusret Miroğlu yerinde incelerken çatıların tamamına keskin nişancılar ve cep telefonu sinyal bozucular yerleştirildi.

Yoğun izdiham nedeniyle alınan bu tedbire rağmen vatandaşlar cami avlusunun kapılarını zorladı. Başbakan Erdoğan, Habib-i Neccar Camii'ne ezanın okunmasıyla birlikte geldi. Cami önünde bekleyen vatandaşların "Türkiye seninle gurur duyuyor sloganları" ezan sesini karışırken vatandaşların bu tezahüratlarına Başbakan Erdoğan el sallayarak karşılık verdi.

8 yaşında birçoğun babası ise yarısı damak yarısı dudak olan çocuğu için Başbakan'dan yardım istedi. Başbakan Erdoğan, ilköğretim 2. sınıfa giden Cuma Eroğlu'ya yardım yapılması için korumalarına talimat verdi.

Çocuğun ismini alan korumalar daha sonra çocuğu babasına teslim etti.Bu arada namaz sonrasında halka hitap edecek olan Başbakan Erdoğan'ı görmek için yabancı turistlerin de camiye gelmesi dikkat çekti.

ZAMAN