Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde 11 yıldır tekerlekli sandalyede yaşam mücadelesi veren bedensel engelli genç, arkadaşının verdiği mini buzdolabını kuluçka makinesine dönüştürerek tavuk ve bıldırcın üretmeye başladı.

Ortaca'nın Dalyan beldesinde yaşayan Feyzi Genç (30), gazetecilere, 11 yıl önce, çatı onaran babasına yardım ederken 2 katlı bir evin çatısından düşerek felç olduğunu söyledi.

11 yıldır tekerlekli sandalyeye bağlı yaşadığını belirten Genç, ailesine maddi destek sağlamak için bir makine geliştirerek seri şekilde tavuk ve bıldırcın üretmeyi planladığını kaydetti.

Bir süre önce yakın bir arkadaşının kendisine hediye ettiği mini buz dolabını kuluçka makinesine dönüştürmeyi düşündüğünü bildiren Fevzi Genç, şöyle konuştu:

''Farklı bir kuluçka makinesi tasarlayarak tavuk ve bıldırcın üretimini seri şekilde yapmak için çalıştım. İnternette araştırma yaparken çeşitli fikirler edindim. Bu sırada aklıma mini buzdolabından kuluçka makinesi yapmak geldi. Buzdolabının soğutma özelliğini kendi çabalarımla, ısıtıcı haline getirdim. Buzdolabının içine hava ve sıcaklığın eşit dağıtması için bir fan ve beş ampul koydum. Böylece 38 derecelik sabit sıcaklığı elde ettim. 35 gün önce yumurtaları makineye koydum. İlk denemem başarılı oldu. Tavuk ve bıldırcın civcivleri dünyaya geldi. Çok mutluyum.''

Hiçbir zaman yaşama küsmediğini, ailesinin ve arkadaşlarının da kendisine destek olduğunu söyleyen Genç, ''Amacım aileme maddi anlamda destek olmak. Desteğini esirgemeyen annem, babam, kardeşlerim ve tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Zor olan bir şeyi başardığım için yaşama sevincim ve kendime güvenim arttı. Umarım, aynı azmi bedensel engelli diğer insanlarda gösterirler'' diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI ŞAŞIRDI

Feyzi Geç'i evinde ziyaret eden Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, engelli gencin yaşama bağlılığının kendini mutlu ettiğini belirterek, ''İnsanoğlu isterse yapamayacağı iş yok. Feyzi Genç, bunun en güzel örneği gösterdi. Bu tür girişimcilerin ve tüm engellilerin yanında olacağız'' diye konuştu.

Fevzi Genç'in yakınları ise bedensel engelli gencin, okul yaşamında da çok başarılı bir öğrenci olduğunu, felç olduktan sonra evlerinin üst katına çıkmak için uzaktan kumandalı bir asansör yaptığını bildirdi.

Sabah