Maliye Bakanlığı'nın 1 milyar 592 milyon lira talep edilmesine karşın emniyete 2012 bütçesinde 952 milyon 839 bin lira ödenek tahsis etmesi ciddi akaryakıt sıkıntısına neden oldu.

BAKAN EK ÖDENEK İSTEDİ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten 200 milyon lira ek ödenek istedi. Birçok şehrin emniyetmüdürü, İçişleri Bakanlığı’na yazı göndererek güvenlik hizmetlerinin “durma” noktasına geldiğini söyledi.

RESMİ YAZI GÖNDERDİ

Akaryakıt ödeneğinin azaltılmasına en büyük tepkiyi İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın verdi. Bakanlığa resmi yazı gönderen Çapkın, İstanbul Emniyeti’nin bir aylık akaryakıt giderinin 5 milyon 760 bin lira olduğunu kaydederek, “Mevcut ödenek sadece ilimizin ocak ayı akaryakıt giderini dahi karşılamamaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Çapkın, dünyanın sayılı metropollerinden biri olan İstanbul’un tarihi ve turistik konumu ile, NATO, IMF, İSEDAK vb. uluslararası toplantı/organizasyonlara ev sahipliği yapması, son yıllarda finans merkezi olması gibi özellikleriyle ön plana çıkarak ülkemizin “vitrini” haline geldiğine dikkat çekti.

Sadece 4 aylık ihtiyacı karşılar

2011 yılı için gönderilen 62 milyon 748 bin liralık ödeneğin tamamının akaryakıt, elektrik, su, yakacak ve kırtasiye gideri olarak harcandığını vurgulayan Çapkın şunları söyledi:

ARAÇLAR BOŞA ÇIKAR

“15-31 Aralık 2011 tarihleri arasındaki akaryakıt tüketimi için 2 milyon 880 bin lira borcumuz bulunuyor. 2012’de akaryakıt harcamalarımız için en az 69 milyon lira ödenek gerekiyor.

Aksi takdirde sürekli ring halinde bulunan önleyici hizmetler, güven timleri ve diğer ekip hizmetlerini sürdüren yaklaşık 5 bin araçla yürütülen asayiş ve trafik hizmetlerinde aksamalar olabilir.

2011’de gerçekleşen harcamalar dikkate alındığında, planlanan ödenek miktarı ilimizin 4 aylık ihtiyacını ancak karşılayabilecektir.”

HABER7