Ulusal Öğrenci Konseyi'ni makamında kabulde konuşan Bakan Kılıç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Futbolda bir boşluk olmadığını ifade eden Bakan Kılıç, "Federasyonda yönetsel anlamda bir devamlılık var. Alınması gereken ivedi kararlar olursa federasyonun mevcut yönetimi bu kararları alacak durumda. 27 Şubat tarihine kadar bir boşluk olmayacağı kanaatindeyim. Yönetimin tamamı istifa etmedi.'' diyerek, şöyle konuştu:

''Siyaset kurumu olarak yeni dönem için bir isimlendirme çabası içerisinde olmayacağız. Federasyona başkan bulma arayışını siyasetin işi olarak görmüyoruz. Federasyon başkanını seçiçi heyetin arayışıyla bulacaktır. Bu anlamda futbol kulüpleri ve genel kurul delegeleri mutlaka ortak aklın gereği olan bir isim üzerinde birleşecektir. Uzlaşı arayışının biz siyaset olarak çok önemsiyoruz.

Ortak aklı ve ortak akılla belirlenen bir ismin gereğini önemsiyoruz. Bu süreçte aranan herkesin adamı olacak bir Futbol Federasyonu Başkanı değildir. Futboldan, adaletten yana olması, hızlı kararlar alması ve uygulaması gereken bir yönetime adım atılmalıdır. Bu adımlar atıldığı takdirde Türkiye futbolla ilgili gündem sorunlarından hızlı kurtulabilir."

Her camianın kendi adına daha memnuniyet verici bir ismin arayışı içerisine girmesi halinde Türk futbolunun adına yapılması gerekenin yapılmamış olacağını vurgulayan Kılıç, "Herkes kendi istediğini seçmenin çabası içerisinde değil Türk futbolunun ihtiyaç duyduğu ismi belirleme çabasıyla hareket etmelidir. Eğer bu yönde hareket edilirse en doğru kararlar alınıp en doğrur kararlar alınacaktır. Kapalı toplantılarda konuşulanların polemik şeklinde dışarıya yansıtılmamasına özen göstermek lazım." diye konuştu.

GENÇLİĞE HİTABE SINIFLARDAKİ YERLERİNDEN İNDİRİLMEYECEK

Gençliğe Hitabe ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kılıç, Gençliğe Hitabe'nin sınıflardan kaldırılmayacağını söyledi.

Hükümete bağlı birimlerin Gençliğe Hitabe noktasında en ufak sorunu ve gündemi olmadığını aktaran Kılıç, "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden çok özel anlamlar, hedefler ve mesajlar çıkarılabileceği kanaatindeyim. Dolayısıyla Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin gündelik siyasi polemik haline getirmeyi kesinlikle doğru bir yaklaşım olarak görmüyoruz. Gençliğe Hitabe üzerinden bir takım provakasyon anlayışlarını da kesin bir dille red ediyoruz. Dün bir siyasi temsilci tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin TBMM Genel Kurulu’nda çarpıtılarak okunmasına Gençliğe Hitabe’ye en alt seviyede saygısı olanların bile tepki koymaya davet ediyorum. Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’si ne duvarlardan indirilmesi gereken bir metindir ne de her önüne gelenin kelimeleriyle oynayarak farklı anlamlara çarpımalara yanlış anlaşılmalara yol açabileceği kadar alalade bir metindir. Dolayısıyla birileri Genliğe Hitabe tartışmalarını istismar ederek üzerinden polemik ve siyaset yapmaya çalışırken öte yandan aynı kişilerin Gençliğe Hitabe’nin metnini çarpıtmasına sessiz kalınmasını tepki gösterilmesi gereken bir davranıştır." açıklamasında bulundu.

KATLİAM ARAYANLAR CEZAYİR'E, SARAYBOSNA'YA BAKSIN

Bazı Avrupa ülkelerinde sözde Ermeni soykırımını inkarın suç sayılmasıyla ilgili sorulara Bakan Kılıç şöyle cevap verdi:

"Farzedelim Gençlik ve Spor Bakanı olarak İsviçreliyim. Bir gazeteci bu soruyu bana sordu. Söylenebilecek iki şey var. Ya İsviçre yasalarını göz önünde bulundurup sessiz kalacaksınız, ya da milletin bakanı olarak milletin hissiyatını ve onurunu düşünerek tavrınızı tepkinizi ortaya koyacaksınız. Bu soru bana İsviçre’de sorulsaydı cevabım, Türkiye’nin tarihinde soykırım yoktur. Türkiye’nin tarihinde toplu kıyımlar katliamlar yoktur. Kıyım ve katliam arayanların Cezayir’e Saraybosna'ya, 2. Dünya Savaşı’nda Avrupa’ya bakması gerekir.

Kendi tarihlerinde karanlık sayfaları bizim tarihimize kopyalayarak yapıştırma çabaları beyhude çabalardır. Türk Milleti’nin maneviyatı, hissiyatı, onur ve haysiyeti Fransız ya da bazı Avrupalı parlamenterlerin tavır ve yaklaşımlarıyla karalanamayacak kadar temiz bir tarihtir. Hissiyattır maneviyattır. Soykırım bir yalantır bir iftiradır bir safsatadır."