Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni kadınlar yönetiyor. Dekan Prof. Dr. Müge Elden’in yardımcıları da fakültenin sekreteri de kadın. 11 komisyon başkanlığından 3’ü, 5 koordinatörlükten de birini erkeklerin üstlendiği fakülte, kadın elinin değmesiyle hızlı bir değişime uğrarken, Dekan Elden, "El ele yönetimle kısa zamanda önemli yol katettik. Katetmemiz gereken uzun yolda öncelikle ek bina ve donanım ihtiyacımızı karşılamak için çabalayacağız" dedi. 
 
Altı ay önce dekanlık koltuğuna oturan Prof. Dr. Müge Elden, yardımcıları Doç. Dr. Işıl Karpat Aktuğlu, Doç. Dr. Nilay Başok Yurdakul, fakülte sekreteri Zülay Yaraşır ile birlikte kolları sıvadı. İdari, akademik ve teknik yapıdaki gelişim için çeşitli komisyonlar ve koordinatörlükler oluşturuldu. Eğitim- Öğretim Koordinatörlüğü’ne Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun, Sosyal Etkinlikler ve İşbirliği Koordinatörlüğü’ne Doç. Dr. Mine Saran getirilirken, diğer komisyon ile koordinatörlüklerin büyük bölümünün yöneticileri de kadınlardan oluştu. 
 
ÖĞRENCİLER: FAKÜLTEMİZİ AMAZONLAR YÖNETİYOR 
Öğrenciler, "Fakültemizi amazonlar yönetiyor" derken, projeler hızla hayata geçirilmeye başlandı. Eğitim- öğretimde gelişim sağlanması için ilk adım olan zorunlu stajlar için yeni bir yönerge hazırlandı, üniversite senatosundan geçirildi. Uzaktan Eğitim Komisyonu, uzaktan eğitim çalışmaları için yönetmelik taslağı hazırladı, öğrenci temsilcilerinin fakülte yönetimiyle sürekli görüş alışverişinde bulunmaları sağlandı. İkinci öğretim ve tezsiz yüksek lisans programlarında önemli kazanımlar elde edilirken, paneller, söyleşiler, konferanslar düzenlendi. Fakültenin kurumsal bir yapı kazanması, kuruma aidiyet duygusunun güçlendirilmesi, iç motivasyonun sağlanması için hizmet içi eğitimlere ağırlık verildi. 
 
NASIL YÖNETECEĞİNİ KİTAPÇIKTA ANLATTI 
Dekanlığa adaylığını koyduğunda nasıl bir fakülte, nasıl bir yönetim sergileyeceği konusunda bir kitapçık hazırlayan Prof. Dr. Elden, ilk altı ayın sonunda gerçekleşen ilk Akademik Kurul için de çalışmaları özetleyen bir kitapçık hazırladığını belirterek, şöyle konuştu: 
 
"Söz uçar yazı kalır. Onun için neleri hedeflediğimi, yapmak istediklerimi bir taahhüt gibi mesai arkadaşlarıma bildirmiştim. Göreve geldikten sonra ekip olarak verdiğimiz sözleri hızla yerine getirmeye çalışıyoruz. İlk altı ayımızda hayata geçirdiğimiz projeler kadar gerçekleştirdiğimiz 26 etkinlik, kazandığımız 40 ödülle iyi yolda olduğumuza inanıyoruz. En büyük eksiğimiz ve de ihtiyacımız yeni derslikler, laboratuvar ve stüdyolar, gazetecilik, radyo televizyon, reklamcılık, halkla ilişkiler için gerekli teknik donanım. Şimdi bunu gerçekleştirmek için yoğun çaba göstereceğiz. Fakültemizin yanında 6 bin metrekarelik bir alanda yapılacak binalarla bu ihtiyaçlarımız karşılanacak. Kadınların yönetimindeki fakültede her şey kadın titizliğinde, anne duyarlılığında yürütülüyor. Daha çok yolumuz var, bu yolu el ele vererek başarıyla yürümek istiyoruz."(dha)