ÖZEL YETKİLİ MAHKEMEYE İHTİYAÇ NE ZAMAN BİTER?

Terörle de irtibatlı bir konu. Mücadele açısından dda baktığımızda çıkar amaçlı suç örgütleri diğer biri de bölücü terör örgütleri.

Bu mahkemeler bunlar için kurulmadı. Esasen bu mahkemeler 1970'lerde kurulmuş mahkemelerdir.

HEDEF BAŞBAKAN MIYDI?

Hayır şimdi muhalefet bunu böyle değerlendiriyor. Bu onların görüşüdür. Yargı bir takım yerleri hedef alamaz. Yargı kendine verilen görevleri yapıyor. Bunu Başbakan'a hedef alınmış olarak görmüyoruz.

DEVLET İÇİNDE ÇATIŞMA MI VAR?

Türkiye'de erkler kavgası yok. Olması için kurumlar arasında farklı görüşler olabilir, bunu kavga olarak görürseniz zaten sürekli bir kavga çıkması gerekir. Yargı bağımsız yönetim bağımsız yürütme bağımsız. Bu böyleyken beğenmediğiniz sonuçlar olabilir. Bunları kavga olarak ntielendirmek yanlış olur.

Bunu bazı yerler temenni ediyor. Ama bu temenniler AK Parti iktidara geldiğinden beri var. Bu amaç netice almaz.

CEMAAT VE BAŞBAKAN ARASINDA KAVGA VAR MI?

Bu konuyu herkes AK Parti'yle cemaat arasında AK Parti'yle kurumlar arasında AK Parti'yi herkesle kavga eder gibi gösteriyorlar. Biz bu kadar kavga etsek herkesle AK Parti'yi kavga ederek göstermeye çalışan bir topluluk var.

Cemaatle şunla bunla illaki görüşmeler oluyor. Biz kurumlara şahıslara kişisel olarak bakmıyoruz. Biz cemaate tarikata bakmıyoruz. Biz politikalarımızı oluştururken kendi görüşlerimizle planlar yapıyoruz. Birileri politika üretiyor ama 10 yıldır bişey olduğu yok

CEMAAT YAPILANMASI VAR MI?

Kurumlarla partiler bizesoruluyor. Ne kadar kurum bize bağlı diyorlar. Ne kadar etnik yapıdan ne kadar adam bize bağlı? Bu bizim anayasamıza aykırı. Böyle bir şey olamaz. bu ülkedeki herkes vatandaştır. Vatandaşların hakları kanunlarla belirlidir.

Biz memurlara falan görüşten filan görüşten diyerek bakamayız. Bugün o şekilde göreve alınanlar bizden önce alınmış olanlardır.

İSTANBUL'DAKİ EMNİYET GÖREVLİLERİ NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Bu emniyet müdürlüğünün tasarrufu. Gerektiği zaman içişleri bakanlığı bunları görevden alabilir.

SAVCIYA HSYK İNCELEMESİ

Soruşturmanın gizliliği esastır. Bunu ihlal eden kim olursa gereği yapılır. Bir dosyanın içinde yer alan bilgi gizliliği safhasında ortaya çıkıyorsa bir sorun vardır. Bu da birinin sızdırdığı anlamına gelir. Tespit edildiğinde hukukun karşılığı neyse o yapılır.

Hukukun kluralları herkes için geçerlidir. Biz bunlar iyi oluyor demedik. Delilde yok. Başka yönde açıklama da yok. Soruşturmayı yürüten görevliler tarafından isterse yargı görevi yapanlara yardımcı olanlar tarafından yapılırsa yapılsın savunması düşünülemez.

Bizim savcıya ilişkin inceleme başlatılmasıyla alakamız yok. Bu HSYK'nın kendi insiyatifidir.

OSLO GÖRÜŞEMELERİNE KİM KARAR VERDİ?

Onunla ilgili bir bilgim yok.

BAŞBAKAN'IN NİSAN AYINDA BİR PROJESİ VAR MI?

Rivayet çok. Gazetelerde yazanlardan hareket edersek kimse evinin yolunu bulamaz. Bununla ilgili çok teori çıakrıldı. Biri bir şey yazıyor olabilir mi diyorsunuz. Bir başkası başka bir şey yazıyo bu olabilir mi diyorsunuz. Bunlara bakarsak evimizin yolunu bulamayız.

Gerçek bilgiye ulaşma imkanı devletin elinde vardır. Veriler neyse bakılır gereken adımları atar. Senaryo üzerine yorum yapmak hareket etmek doğru değildir.