TÜSİAD'ın 2012 yılı programı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve gündeme ilişkin görüş ve değerlendirmelerini paylaşmak amacıyla düzenlediği toplantıda konuşan Boyner, “Demokrasilerin en önemli gücü özgün ve tarafsız medya... Bunu çok önemsiyoruz. Ümit ediyoruz ki Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğü ileri demokrasiye yakışacak şekilde ileri derecede gelişir” dedi.

Boyner sözlerine şöyle devam etti:

“2000'li yılların başından itibaren Türkiye ciddi bir demokratikleşme atağına kalktı ama bugün geldiğimiz noktada demokratikleşme adına yaşadığımız bir takım krizlerde maalesef geldiğimiz yolun bir arpa boyu kadar olduğunu da itiraf etmek zorundayız” dedi.
TÜSİAD Başkanı Boyner, yeni teşvik programını önemsediklerini belirterek, “Bizim teşvik olarak gördüğümüz sektörel teşviklerden veya subjektif olarak belli sektörlere verilen teşviklerden çok, yatay anlamda tüm sektörlerimizde büyük yatırımları, alt yapıyı geliştirecek, hem maddi alt yapı, hem de beşeri alt yapılardan bahsediyorum, büyük yatırımları inovasyon ve teknolojiyi, bölgesel kümelenmeleri destekleyecek bir teşvik programı beklentisi içindeyiz” dedi.