Antalya'da, 5 yıl önce eşi 31 yaşındaki S.Ü. ile istemediği halde ters ilişkiye girdiği ve tüfek namlusu temizlemeye yarayan 'harbi' ile tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan 35 yaşındaki Mevlüt Ü., 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 34'üncü duruşmasında karar çıktı. Mağdur S.Ü.'nün katılmadığı duruşmada tutuklu sanık Mevlüt Ü. son savunmasında, "Ben böyle bir şey yapmadım. S.Ü. zaten benim karım" dedi. Mahkeme heyetinin kısa bir aranın ardından verdiği kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Mehmet Kesmen, "Seni eşine karşı cinsel saldırı gerçekleştirdiğin için 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdık. Yargıtay'a itiraz yolu açık olmak üzere karar budur" diye konuştu.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Güvenlik Mahallesi'nde oturan 1 çocuk babası Mevlüt Ü., 5 yıl önce eşi S.Ü.'ye ters ilişki teklif etti. Bu isteği kabul edilmeyen koca, S.Ü.'yü dövüp amacına ulaştıktan sonra eşinin makatına tüfek namlusu temizlemekte kullanılan ince uzun çubuk soktu. Eşinin saldırısı sonucu bayılan ve sabah komşuları tarafından hastaneye kaldırılan S.Ü. tedaviye alınırken, kaçan Mevlüt Ü. olaydan 10 gün sonra polise teslim oldu. Olayda kullanılan 'harbi' ise yatak odasında bulundu.

KADIN 30 KİLOYA DÜŞTÜ

Kocasının harbiyle cinsel saldırısında bağırsakları delindiği İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nin raporuyla belirlenen S.Ü., bugüne kadar 10'a yakın operasyon geçirmesine rağmen tam olarak iyileşemedi. S.Ü., o dönemden bu yana katı yiyecekler tüketemedi, önceki duruşmaların bazılarına yakınlarının yardımıyla ve tekerlekli sandalyede gelebildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nin raporunda, eşinin yaptığı eylemden dolayı kadının korku yaşadığı, maruz kaldığı cinsel istismar yüzünden posttravmatik stres bozukluğu nedeniyle anksiyete bozukluğu yaşadığı, bu haliyle beden ve ruh sağlığının bozulduğu kaydedildi.