Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in video konferansla katıldığı
Ford Otosan İlköğretim Okulu'nda toplantıya öğretmenlerin protestosu damga vurdu.

Bakan Dinçer, telekonferans üzerinden konuşmasına başladığında Eğitim-Sen Örgütlenme Sekreteri Cemal İlgün ayağa kalkıp konuşmak istedi. Okul Müdürü Adem Özyurt ise İlgün'e izin vermek istemedi.

"BAKAN BİZİ KÜÇÜMSEYEN AÇIKLAMALAR YAPIYOR"

Bunun üzerine İlgün, "Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim-öğretim yılı boyunca her fırsatta eğitim emekçilerinin emeğini küçümseyen, yanlış bilgilerle öğretmenlerin üç ay tatil yaptığını, az çalışıp çok para kazandığını,öğretmenlerin niteliksiz olduğunu ve az derse girdiklerini iddia etmiştir" dedi ve öğretmenleri, salonu boşaltmaya çağırdı.

BAKANI BIRAKIP ÇAY İÇTİLER

50'ye yakın öğretmen de Bakan Dinçer konuşma yaptığı sırada ayağa kalkarak alkışlar eşliğinde salonu terk etti. Bazı öğretmenler alt katta bulunan öğretmenler odasına gelerek burada çay içti ve bakanın geri kalan konuşmasını dinlemek için daha sonra salona geri döndü.

Kocaeli genelinde Derince Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlköğretim Okulu ve Kartepe Gazi İlköğretim Okulu ile Başiskele ve diğer ilçelerde bazı okullarda eş zamanlı olarak protesto eylemi gerçekleştirildi.