Babasıyla dereye düşen Mert bebek, sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi. Acılı babanın çaresiz çığlıkları kulakları çınlattı.

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Kocadere Beldesi'nde tahta bir köprünün çökmesi sonucu 29 yaşındaki Şener Adalı, 6 aylık bebeği Mert ile birlikte dereye düştü. Azgın sulara kapılan minik Emre'nin cesedi yıkılan köprünün bir kilometre uzağında bulundu.
Feci olay Çınarcık İlçesi'ne bağlı Kocadere Beldesi yakınlarında meydana geldi. Şener Adalı, 6 ay önce dünyaya gelen oğlu Mert'i de alarak bir akrabalarına gitmek üzere evden ayrıldı. Beldenin ortasından geçen Kocadere'nin üzerinde kurulu bulunan tahta köprüye gelen Şener Adalı karşıya geçmek istedi.

PEŞİNDEN GİTTİ AMA...

Sağanak yağışın etkisi ile suları yükselen derenin ayaklarına baskı yaptığı köprü baba-oğul üstünden geçerken yıkıldı. Şener Adalı 6 aylık oğlu ile suda sürüklenmeye başladı. Elinden kurtulan oğlunun peşinden giden Şener Adalı, Mert'e ulaşmayı başaramadı. Babasının çabalarına rağmen azgın sulara kapılan Mert, bir süre sonra gözden kayboldu.

BABANIN FERYADI

Bir taraftan bağırarak yardım istemeye çalışan baba Şener Adalı diğer yandan da oğlunu aramaya başladı. Babanın feryadına çevredeki vatandaşlar yetişti. Hep birlikte çocuğu aramaya başlayan yöre halkı durumu jandarma ve polise bildirdi. Olay yerine gelen Yalova ve Çınarcık İtfaiyesi ekipleri ile Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesine bağlı Balık Adamlar dereyi didik didik aradılar. Acı haber yaklaşık 2 saatlik arama sonrasında geldi. 6 aylık Mert Adalı'nın bir çalıya takılmış cansız bedeni itfaiye ekipleri tarafından bulundu.

Gözyaşları arasında bekleyen baba Şener Adalı ve akrabaları ise gelen ölüm haberi ile yıkıldı. Oğlunun cansız bedenini son bir kez görmek için sağlık ekiplerinin yanına giden baba Şener Adalı oğlunu görünce gözyaşlarına boğuldu. Akrabaları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan acılı Baba olay yerinden uzaklaştırıldı.

Aşırı yağış Mardin'de de 3 çocuğu aldı

Mardin'de yağışların yol açtığı sele kapılan üç çocuk hayatını kaybederken yıldırım çarpması sonucu bir geçici köy korucusu şehit oldu. Dargeçit'te Sadiye Aslan(11) ile kardeşi Mevlüde Aslan(13) kendilerine ait hayvanları sabah otlatmak üzere Saray Mahallesi yakınlarından geçen dere kenarına götürdü. Aşırı yağış nedeniyle derenin taşması sonucu Sadiye Aslan sele kapıldı. Kardeşini kurtarmak için suya giren Mevlüde Aslan da kayboldu. Derik Tepecik köyünde ise 2 yaşındaki Mehmet Nezir Aksak evlerinin önünden geçen dereye kapılması sonucu boğuldu. Ömerli'de de köy korucusu Mehmet Demir nöbet tuttuğu kulübeye yıldırım düşmesiyle şehit oldu./yeni şafak