Böbrek hastası Mehmet Ali Akyürek'in dizide rol aldıktan sonra yapılan tahlillerinde iyi sonuçlar elde edildi. Yönetmen ve oyuncular tarafından çok sevilen böbrek hastası genç, "Baba Ocağı" dizisi sayesinde küstüğü yaşama yeniden bağlandı.

8 yıl yaşama küstü

22 yıl önce Muğla'nın Dalaman ilçesinde doğan Mehmet Ali Akyürek, 14 yaşında böbreklerinden rahatsızlandı. Yapılan ilaçlı tedaviler sonuç vermeyince diyalize bağlı olarak yaşamaya başladı. Yıllarca haftanın iki ya da üç gününü hastane odalarında geçirmek zorunda kalınca yaşama küstü. Yaşıtları gibi her istediğini yapamayan talihsiz genç, son günlerde konuşmayı bile unuttu. Oğlunun her gün yaşamdan biraz daha uzaklaştığını gören baba kemal Akyürek ise, üzüntüden kahroldu. Televizyonda sadece "Baba Ocağı" dizisini izleyen ve izlerken de mutlu olan böbrek hastası Mehmet Ali Akyürek yaşama adeta yeniden dönmeye başladı.

Star TV'nin sevilen dizisi "Baba Ocağı" dizisi ekrana gelir gelmez televizyonun başına geçen Mehmet Ali'nin yüzü güldü. "Baba Ocağı" dizisi
ile bütünleşen böbrek hastası genç dizide rol almak istedi. Bu isteğini de babası Kemal Akyürek'e söyledi.

Yaşama yeniden döndü

Oğlunu yeniden yaşama döndürmek için her şeyi yapan baba Kemal Akyürek "Baba Ocağı"nın çekimlerinin yapıldığı Muğla'nın Bozuyük beldesine geldi. Dizinin yönetmeni Mustafa Şevki Doğan'la görüşen Akyürek durumu anlattı. "Baba Ocağı"nın yönetmeni Mustafa Şevki Doğan, böbrek hastasının bu isteğini geri çevirmedi ve dizide oynamasına izin verdi.

Sıkı sıkı giyindirilen Mehmet Ali Akyürek, babası tarafından Dalaman ilçesinden çekimlerin yapıldığı Muğla-Yatağan ilçesinin Bozuyük beldesine getirildi. Televizyonda gördüğü oyuncuları karşısında gören böbrek hastası genç başarılı bir şekilde oynadığı çekim sonrasında mutlu bir şekilde Dalaman'a geri döndü. Rol aldığı bölümün ekrana gelmesiyle hayata yeniden bağlanan böbrek hastası, unuttuğu konuşmayı yeniden hatırladı.

Doğan'la yeniden doğdu

Dalaman'lı böbrek hastası, babası tarafından 250 kilometre yol katederek, her gün "Baba Ocağı" setine getirildi. "Baba Ocağı" dizisinin yönetmeni Mehmet Şevki Doğan "Biz burada çekim yapmaktan mutlu oluyoruz. Bu mutluluğu böbrek hastamız Mehmet Ali'ye taşımamız bize ayrı bir mutluluk verdi. Amacımız, sanatı sanatçı için değil, insanlar için gerçekleştirmek. Dizi de Türk aile yapısında baba faktörünü ortaya koymaktı. Mehmet Ali'nin babası bunu bize çarpıcı bir şekilde gösterdi. Mehmet Ali'nin iyileşme göstermesi dizinin ayrıca mutluluk kaynağı oldu."dedi.

HÜRRİYET