Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili, ''Bizdeki bilgiler çok net. Ambulans çağrıldığı andan itibaren 20 dakikada olay mahalline varıyor. Kaldı ki bu değerli kardeşimizin vefat ettiği gün, orada ambulans bulundurulmasıyla ilgili herhangi bir talep de yok'' dedi.

Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Akdağ, Erzurum Havalimanı çıkışında, bir gazetecinin milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından bilirkişinin raporunda ambulansın 25 dakika geç geldiği yönünde ifadenin yer aldığını hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

''Ne biliyormuş bilirkişi ambulansın 25 dakika geç geldiğini? Değerli arkadaşlar böyle dedikodularla hareket etmeyelim. Bizdeki bilgiler çok net. Ambulans çağrıldığı andan itibaren 20 dakikada olay mahalline varıyor. Kaldı ki bu değerli kardeşimizin vefat ettiği gün, orada ambulans bulundurulmasıyla ilgili herhangi bir talep de yok. Genelde bir oyun olduğu zaman ya da işte bir spor müsabakası olduğu zaman müdürlüklerimizden bu talepler yapılıyor. Bu talepler de her zaman karşılanıyor. Dolayısıyla böyle dedikodularla hareket etmemek lazım. Soruşturma devam ediyor. Olayın diğer yönleriyle alakalı olarak. O soruşturmanın neticelerini beklemek gerekir.''

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum'da Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken dengesini kaybederek düşmüş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. (AA)