ANTALYA'da yerel yayın yapan Akdeniz Radyo Televizyonu Hizmetleri A.Ş. (ART) binasının güvenlik görevlisi emekli polis memuru Fikret Tosun, tartıştığı muhasebe departmanı çalışanlarına tabancayla ateş açtı. 35 yaşındaki Muhasebe Müdürü Simhan Dernek öldü, 3'ü personel 1'i konuk 4 kişi de yaralandı.

Olay, saat 17.45 sıralarında uydudan da yayın yapan ART'nin Işıklar Caddesi Gençlik Mahallesi'ndeki binasında meydana geldi. Bugün sabah saatlerinde muhasebe departmanındaki sayımda 35 liranın eksik olduğunun ortaya çıkması üzerine, gece güvenlik görevlisi olarak çalışan Fikret Tosun televizyon binasına çağrıldı. Emekli polis memuru olan Fikret Tosun, muhasebe departmanında eksik parayla ilgili kendisinin suçlandığını söyleyerek, tabancasını çekerek peşpeşe ateşledi.

Fikret Tosun'un tabancasından çıkan kurşunlara hedef olan Muhasebe Müdürü Simhan Dernek'i öldü, montaj görevlisi Serdar Bayrambey, o sırada misafir olarak yanında bulunan babası Selahattin Bayrambey, bilgi işlem personeli Hüseyin Yıldırım ile güvenlik görevlisi Hakan Bodur da yaralandı. Televizyondaki diğer çalışanlar müdahale ederek Fikret Tosun'u etkisiz hale getirdi.

Ambulanslarla hastanelere taşınan yaralılardan Selahattin Bayrambey Özel Anadolu Hastanesi'nde, diğerleri ise Özel Medical Park Hastanesi'nde tedaviye alındı.
Olay yerine gelen polis ekipleri, Fikret Tosun'u gözaltına aldı.

DHA