Ankara Emniyeti, savcılığın emriyle, Enerji Bakanlığı bünyesindeki bir yolsuzluk incelemesinin ardından operasyon başlattı. Operasyonda, ilk etapta 7'si bürokrat olmak üzere, aralarında BOTAŞ'a iş yapan bazı müteahhitlerin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alnan kişi sayısının 40'a ulaşabileceği belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 2006 yılında başlayan soruşturmanın daha çok Botaş üzerinde yürütüldüğünü belirterek, soruşturma sonrası 7 bürokrat hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Enerji Bakanlığı'nda sürdürdüğü operasyonlar ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Güler, 2006 yılından beri bu konu üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Amacımız temiz bir toplumun, temiz bir yatırım ortamının olması. Bunun için de bu konu ile ilgili yaptığımız soruşturmayı savcılığa suç duyurusu olarak bildirdik. Dolayısıyla konu yargıya intikal etmiş" dedi.

Gözaltına alınan 30 kişi olduğunun hatırlatılması üzerine Güler, kendilerinin 7 bürokrat hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, diğer isimlerin ise bu olaylarla bağlantılı işadamları ve ilgili kişiler olabileceğini söyledi. Güler, bu soruşturma ile ilgili olarak, daha önceden görevden alınmalar, istifalar olduğuna da dikkat çekerek, soruşturmanın daha çok Botaş üzerinde yapıldığını ve bu şekilde Botaş'ta doğru ve yanlışların ortaya çıkacağını kaydetti.

Soruşturmada Müsteşar Yardımcısı Bekir Aksoy'un isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine Güler, "Bu detaylara girmek istemiyorum. Arkadaşımız zaten daha evvelden ayrılmıştı. İsimler üzerine durmak istemiyorum" diye konuştu.


AJANSLAR