Kamu ihalelerinde fesat iddiasına 7 tutuklama

BALIKESIR'in Bandırma İlçesi'nde, kamu ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden, aralarında Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Talip Yıldız'ın da bulunduğu 7 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Bandırma Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından iki gün önce düzenlenen operasyonda kamu ihalelerine fesat karıştırdıkları gerekçesiyle Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Taner Yıldız'ın da bulunduğu 12 kişi, gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Talip Yıldız, Bandırma Belediyesi Eski Yapı İşleri Müdürü Ufuk Tokbay ve belediyeye iş yapan müteahhid firma Şahinler İnşaatın sahipleri İhsan Kuruoğlu, Osman Kuruoğlu ve İlbey Kuruoğlu ile Selçuk Altınok ve Ömer Şenocak, `suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4'ü tutuksuz yargılanmak üzere, diğer 5 kişi ise serbest bırakıldı. / DHA