Hele bayansa iş daha zor, yumuşak davransak tepemize biniyorlar. Sert davransak tekme atıyorlar" şikâyeti üzerine esnafa yönelik "Sokakta yürüyen her bayan turiste fahişe diye mi bakıyoruz, böyle bir kepazelik olmaz, herkes haddini bilsin" diye konuştu.

Side Belediye Başkanı AKP"li Abdülkadir Uçar, esnafla bir araya geldi. Side"de tatilini geçiren Norveçli Bo Lage Eriksson, toplantının son bölümünde söz alarak Side"de karşılaştığı olayları İngilizce anlattı. Bo Lage Eriksson"un konuşmasını esnafa Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar tercüme etti. Bo Lage Eriksson, esnafın hareketlerinden şikâyet ederek, "Sokakta yürüyemiyoruz. Hele bayansa iş daha zor, yumuşak davransak tepemize biniyorlar. Sert davransak tekme atıyorlar" demesi üzerine sinirlenen Başkan Uçar, Side"ye tatil için gelen kimsenin alış veriş yapmaya zorlanmasına ve rahatsız edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, "Bir turist gelip şikâyet merkezimize öyle bir dilekçe yazdığı an o dükkân gitti, hiç kimse kusura bakmasın. Görüntüymüş, şuymuş buymuş hiç gerek yok. Turistin tutanakla tuttuğu yazı ya da jandarmaya giderek taciz edildiğine dair şikâyeti bizim için önemli" diye konuştu. Uçar, şunları kaydetti:

"Sokakta yürüyen her bayan turiste fahişe diye mi bakıyoruz, böyle bir kepazelik olmaz, herkes haddini bilsin. Böyle bir terbiyesizlik var mı? Bizim yok mu kardeşimiz eşimiz, biri laf atsa çeker kafasından vururuz değil mi. Ama onlara müstahak, yok böyle bir dava. Bu kepazelik, rezillik, terbiyesizliktir. Bende esnafım, benimde müşterilerim gelip anlatıyor bunları ama yakaladığımız yerde sizlerde yapacağımız uygulamaları göreceksiniz. Arkadaşlar gerekli hazırlıkları tamamlayıp bitirecek sonra bu çark dönmeye başlayacak."

Turisti kaçıran esnafa hiç bir şekilde izin vermeyeceklerini söyleyen Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle çalışmak isteyen varsa Side"de, unutsun. Üstünden inmeyiz, kimse böyle çalışamaz, biz varken çalışamaz. Alsın aklını başına toplasın. Ben herkesin iyi niyetine güveniyorum, sizlerin iyi niyetini biliyorum ama bazen çaresiz kalıyor insanlar, bu başıboşluğun bu anarşinin ortadan kalkması lazım, böyle kepazelik olmaz. Bu şartlarda gelip burada çalışacaksın, turistin anasını ağlatacaksın, buna hakkınız yok, gidin başka yerde yapın. Biz burada izin vermeyeceğimizi de söyledik. Onun için buraya gelen vatandaş, buraya gelen turisti mutlu gelip mutlu göndermek mecburiyetimiz var. Bir daha gelebilmesi için, rahat alışveriş yapabilmesi için, komşularına arkadaşlarına tekrar Side"ye gelmeleri konusunda tavsiye edebilmeleri için bir kere onların mutlu olması lazım. Bu mutsuzluk zamanla birikiyor çığ gibi üzerimize geliyor. Ne oluyor bunun neticesi, işsizlik oluyor, para kazanamıyoruz, iş yapamıyoruz, mahvolduk, yandık bittik kül olduk."

Hürriyet