Eskişehir'de 5 ay önce tartıştığı 2 arkadaşı tarafından öldürülen 18 yaşındaki gencin, ağabeyinin 7 yıl önce intihar ettiği, babasının kalp krizi sonucu 4 ay önce öldüğü, boşanan annesinin birlikte yaşadığı kişiyi öldürdüğü için cezaevinde olduğu, 7 yaşındaki kardeşinin de bir aileye evlatlık verildiği ortaya çıktı.

16 Kasım 2008'de babası Levent Özbek (47) tarafından jandarmaya kayıp ilanı verilen ve 21 Aralıkta cesedi bulunan Serdar Özbek'in, 15 Kasım 2008'de küfür etme meselesi yüzünden tartıştığı T.V. ile arkadaşı V.K. tarafından önce bıçakla öldürüldüğü, ardından kısmen yakılıp Kravdan köyü yakınlarındaki bir tepede toprağa gömüldüğü belirlendi.

Jandarmanın aydınlattığı cinayetin ardından, Özbek ailesinin dramı da ortaya çıktı.

Annesi Zeliha Özbek'ten (41) 2003 yılında boşanan babası Levent Özbek ile birlikte yaşayan maktul Serdar Özbek'in 1988 doğumlu ağabeyi Selim Özbek'in, 2002 yılında intihar ettiği bildirildi.

Serdar Özbek'in içkili restoranlarda garsonluk yapan annesi Zeliha Alkan'ın birlikte yaşadığı sevgilisi Ruhi K'yı 1 Ekim 2006'da bıçakla öldürdüğü için tutuklandığı belirlendi. 11,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Zeliha Alkan'ın, geçen yıl kendisi gibi cezaevinde tutuklu bulunan bir kişiyle evlendiği öğrenildi.

Öte yandan, Levent Özbek, kayıp ilanı verdiği oğlu Serdar Özbek'in başına geleni öğrenemeden 13 Aralık 2008'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Özbek ailesinin en ufak bireyi 7 yaşındaki Sercan Özbek'in de Levent Özbek'in ölümünün ardından bir aileye evlatlık verildiği belirtildi.

Önce jiletle boğazını kesip, ardından atkıyla ağaca asmışlar

Cesedi kısmen yakılarak toprağa gömülen 18 yaşındaki Serdar Özbek'in katili olduğu öne sürülen 2 kişiyi jandarma ekipleri tatbikat yaptırdı.

Zanlıların Özbek"in boğazını jiletle kestikten sonra atkıyla bir ağaca astıkları, ardından kısmen yaktıkları cesedini toprağa gömdükleri belirtildi.
21 Aralık 2008 tarihinde 75"inci Yıl Mahallesi Kravdan Köyü yolu kenarındaki tepelik alanda boğazı bıçakla kesilerek öldürülüp, vücudunun bir kısmı yakıldıktan sonra toprağa gömülmüş bir erkek cesedi bulan köylüler jandarmaya haber verdi. Cesetten alınan kan örneklerinden, ölen kişinin 16 Kasım 2008 tarihinde kayıp olan Serdar Özbek olduğu belirlendi.

"AĞACA ASIP AYAKLARINDAN ÇEKTİK"
Gözaltına alınan zanlılardan Turgay V., ifadesinde Serdar Özbek ve Volkan K. ile birlikte 75"inci Yıl Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alana gittiklerini, burada uçucu madde çektiklerini belirterek şunları anlattı:
“Serdar bana küfür edince aramızda tartışma çıktı. Ardından kavga ettik. Jiletle Serdar"ın boğazını kestim. Daha sonra Volkan ile birlikte kendime ait atkıyla Serdar"ı boynundan bir ağaca astık. Ölmesi için de onu ayaklarından aşağıya çektik. Ölünce de onu toprağa gömdük ve üzerindeki giysileri ile kimliği yaktık. Serdar"ın üzerindeki kuru sıkı tabanca şarjörünü de aldık.”.

ANNESİ BABASINI ÖLDÜRMÜŞ
Zanlılar Turgay V. ile Volkan K. jandarma komutanlığında ifadeleri alındıktan sonra götürüldükleri olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Zanlılar nöbetçi cumhuriyet savcısına olayın tüm ayrıntılarını anlattı. Zanlılar daha sonra adliyeye sevk edildi. Turgay V."nin annesinin de, bir kaç yıl önce babasını öldürdüğü iddia edildi.

Milliyet